Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,63 Ft
Euró
395,68 Ft
Font
468,36 Ft
Bitcoin
66,659 $

Megemlékeztek a Hableány-katasztrófában és a verőcei hajóbalesetben elhunytakról

A Hableány-tragédia helyszínén, a Margit hídnál helyezték vízre az emlékezés koszorúját.

...svg content...Fotó: MTI/Lakatos Péter
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Budapesti Rendőr-főkapitányságnál már hagyomány, hogy a budapesti rendőrök megemlékezést tartanak a Margit hídnál. Sajnálatos mód a múlt hét folyamán újabb hajóbaleset történt: egy motorcsónak nekiütközött egy szállodahajónak a Duna verőcei szakaszán, amelynek következtében heten meghaltak, mindössze egy ember élte túl.

Ennek kapcsán ebben a cikkünkben is beszámoltunk korábban. A szerdai megemlékezésen a Margit híd előtt a hajók lehorgonyoztak, majd a BRFK munkatársai a vízbe engedtek egy úszó koszorút – írja a Blikk. Korábban azt is megírtuk, hogy a csaknem öt éve történt tragédia után az elhunytak hozzátartozói és a túlélők mintegy 4,3 milliárdos sérelemdíj megfizetését követelték a bíróságon. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

Végül az ítélet szerint 1,8 milliárd forintot ítéltek oda a perben résztvevők részére, 78 fő számára 5 és 80 millió forint közötti összegű sérelemdíjat állapítottak meg. Jelenleg azonban úgy tűnik, hogy a katasztrófát okozó cég nem hajlandó fizetni, a fellebbezéssel pedig a korábbi, 15 napos fizetési határidő is érvényét vesztette.

Ursula von der Leyen maradhat az Európai Bizottság elnöke

Az Európai Tanács tagjai informális munkavacsorán vitatják meg, kiket jelöljenek az Európai Unió vezető pozícióiba.