Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,63 Ft
Euró
395,68 Ft
Font
468,36 Ft
Bitcoin
66,659 $

Verőcei hajóbaleset: volt katona bukkant rá a hatodik áldozat holttestére

Sokkolta a szörnyű felfedezés.

...svg content...Fotó: MTI/Lakatos Péter
Baleset

Takács Petra

Szerkesztő

V. Olivér, a verőcei tragikus hajóbaleset hatodik áldozatának holttestét Szigetújfaluig sodorta a Duna. Richárd, egy 30 éves volt katona pedig a hullámtér fákkal, bokrokkal benőtt partszakaszán talált rá, s azonnal értesítette a hatóságokat.

Richárd a Blikknek nyilatkozva beszélt a megtalálás körülményeiről és arról, mindez hogyan érintette őt lelkileg: Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

„Szerződéses katona voltam két évig, pont a Covid-járvány tetőpontján. Sajnos, bevontak minket a kórházakban elhunyt betegetek holttesteinek elszállításába is, láttam elég borzalmat. Ám amikor vasárnap délelőtt, a napsütésben, szellőzúgásban, a legteljesebb nyugalomban meglátok egy lebegő holttestet, az egészen más. Nem tagadom, először megrogyott a lábam.”

Édesapját nem akarta kitenni ennek, így megkérte, hogy menjen vissza a révhez, miközben ő tárcsázta a központi segélyvonalat. Richárd már akkor sejtette, hogy a verőcei hajóbaleset áldozatainak egyikét találta meg.

Úgy fogalmazott, noha az áldozat arccal lefelé feküdt a vízben, a ruházatát pedig megviselte az egyhetes sodródás, a körözés alapján egyértelmű volt számára, hogy V. Olivér holttestét sodorta partra a folyó. Úgy folytatta:

„A hátán látszott, hatalmas ütést kaphatott, megsérülhetett a gerince az ütközéskor, abban a pillanatban életét veszthette. Hívő ember vagyok, na, meg a katonai kiképzés során is megtanultam, holttesthez, helyszínhez nem nyúlok, de azt nem tudom, mit tettem volna, ha egy hullám tovább sodorta volna a tetemet. Az volt bennem, hogy Olivér valakinek a fia, valakinek a szerelme, esetleg valakinek az édesapja, s ha már ez a tragédia megtörtént, a családja, a szerettei megérdemlik, hogy a Duna visszaadja a holttestét, hogy tisztességben elbúcsúzhassanak tőle. Ha elvitte volna a víz, biztos megakadályozom. Szerencsére erre nem került sor, percek alatt kiértek a rendőrök, majd a helyi önkéntes tűzoltók is, akik biztonságos területre, partra hozták a tetemet.”

Ursula von der Leyen maradhat az Európai Bizottság elnöke

Az Európai Tanács tagjai informális munkavacsorán vitatják meg, kiket jelöljenek az Európai Unió vezető pozícióiba.