Ha valaki kinyitja az éttermét, az legkevesebb hat hónapos bezárásra számítson

not image

A T-800-as

2021.január.28 - 12:36

A jelenlegi korlátozások még legalább 30 napig érvényben maradnak, és azok, akik ezen idő alatt megszegik a szabályokat, komoly büntetésre számíthatnak.

Mint az a kormányinfón feltett kérdések között elhangzott, a hírek szerint február első napján több üzlethelyiség is nyitva tarthat országszerte, kifejezvén a negatív véleményét, ezzel megszegve a hatályban lévő jogszabályokat.

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter tisztázta, mindez távol áll a polgári engedetlenségtől, amit egyes újságírók állítanak. Ennek a kifejezésnek a használatát „teljes tévedés” címén írta le, de az tény, hogy ezzel ezek az üzletek jogszabálysértést követnének el.

A miniszter hozzátette, ez ellen a kormánynak kötelessége fellépni, és aki megszegi ezeket a szabályokat, legalább hat hónapos bezárással kell számolnia. Továbbá fontos megjegyezni, hogy azok, akik ezen éttermekbe, vendéglátóhelyekbe térnek be, például vendégként, szintén szabálysértést követnek el – szabálysértési bírsággal számolhatnak.

„Senki nem jókedvében találta ki azokat a szabályokat, amiket bevezettünk, hanem egész egyszerűen ahhoz, hogy a vírust meg tudjuk fékezni, és ne legyen egy harmadik hullám, ezekre a szabályokra szükség van.”

Magyarországon először a vendéglátóhelyeket fogják kinyitni az enyhítéseket követően

„Ebben ma teljes a konszenzus a kormány, a virológus szakemberek, az orvosok között, ezért mindenkit tisztelettel arra kérünk, hogy értjük a nehézségeket, ahol tudunk, szeretnénk segíteni. Az állami bértámogatási program a vendéglátóhelyek esetében ezt szolgálja.”

„Elfogadjuk a kritikákat, hogy gyorsítsuk fel a támogatás kifizetését. A jogszabályokat mindenkinek be kell tartania, a hatóságnak pedig fel kell lépnie, ha ez nem így történik.”