Ha Messi hosszabbítani akar a Barcelonával, nem kereshet ennyit, mint most

not image

A T-800-as

2020. november 8. - 05:50

Josep Maria Bartomeu ideiglenes utódja tisztázta a helyzetet, és elmondta, hogy Lionel Messi esetében sem tehetnek mást, ha hosszabbítani akar.

Josep Maria Bartomeu potenciális utódja tisztázta a helyzetet, és elmondta, hogy Lionel Messi esetében sem tehetnek mást, ha hosszabbítani akar.

A Barcelona a lehető legrosszabb helyzetbe került a koronavírus miatt. Nemrég egy héttel hosszabbítottak meg a határidőt, hogy meg tudjanak állapodni a játékosokkal a 30%-os fizetéscsökkentésről, máskülönben rövidesen fizetésképtelenek lesznek.

Már korábban is lehetett érezni, hogy gond van, és sorra küldték el azokat a sztárokat, akiknek magas a fizetésük. Messi saját magától akart menni, de nem engedték, még akkor sem, ha hatalmas költséget jelent a megtartása.

A szerződése jövő nyáron lejár, és ha nem tudnak vele hosszabbítani, akkor ingyen távozhat. Állítólag az Inter Milan ajánlata eddig a legjobb Lionel asztalán, de a Manchester City esélyesebb lehet a folytatásban, valamint a PSG sem mondana le a lehetőségről.

Toni Freixa szintén esélyes a barcelonai elnöki posztra, de a goal.com hasábjain az El Curubito kérdésére egyértelművé tette, hogy Messi sem lehet kivétel, ha maradni akar, független attól, hogy mekkora sztár.

„Nyugodt körülmények között és négyszemközt fogunk beszélni a Barcelona legjobbjával. Neki, mint minden játékosnak, akinek meg kell újítania, vagy alá kell írnia a szerződését, természetesen mindez nem lesz lehetséges az eddigi feltételekkel.” – mondta Toni Freixa.

„Ez evidens, és nem csaphatjuk be a tagokat, mivel ez az ajánlat nem lesz ugyanolyan, mint eddig, hiszen a bevétel jelentősen csökkent, és más utakat kell találni. Nincs szükség arra, hogy meghódítsd Messit, vagy más dolgokkal győzd meg.”

Kiderült, hogyan reagált négyszemközt Messi a Barcelona volt edzőjének beszólására

„Szembe kell néznetek egymással, és beszélni, hogy mit akarnak a felek. Mi az, amit ő és a Barcelona akar. Úgy véljük, hogy Messinek még mindig sok ideje maradt a futballban.” – fogalmazott a Barcelona szakembere.