Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
362,56 Ft
Euró
392,17 Ft
Font
457,93 Ft
Bitcoin
61,155 $

Győrfi Pál is lehet a Fidesz főpolgármester-jelöltje?

A potenciális forgatókönyvek között Karácsony Gergely kihívójaként Szentkirályi Alexandra és Vitézy Dávid mellett az Országos Mentőszolgálat szóvivőjének neve is felmerült.

Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

A 24.hu értesülései szerint újabb név bukkant fel azok között, akiknek az esetleges főpolgármester-jelöltségét tesztelheti a kormányoldal. Mint írják, az elmúlt napokban több olvasójukat is megkereste egy piackutató cég, amelynek kutatásában ismét rákérdeztek két, 2019-ben megbukott kerületi fideszes polgármester, Bús Balázs és Wintermantel Zsolt népszerűségére.

De a potenciális forgatókönyvek között Karácsony Gergely kihívójaként három másik név került elő. Mégpedig Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, volt főpolgármester-helyettes, akit régóta lehetséges jelöltként emlegetnek a Fideszben, valamint Vitézy Dávid, az ötödik Orbán-kormány volt közlekedési államtitkára, illetve új szereplőként Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Soron kívül MWC 2024: a Pixel 8 letaszította a trónról az iPhone-t

A cikkből kiderül, hogy a kutatást végzők arról érdeklődtek a megkérdezetteknél, különböző szcenáriók esetén kire szavaznának. Számoltak azzal az opcióval, hogy Karácsony mellett az LMP által támogatott Vitézy és Fidesz-színekben Szentkirályi vagy Győrfi is indul, vagyis háromszereplős lesz a verseny. Továbbá felmérték azt is, hogyan végezne Szentkirályi, Győrfi, valamint Vitézy akkor, ha egyedül állna szemben a főpolgármesterrel.

Ez felveti annak lehetőségét, hogy a Fideszben bizonyos esetben elképzelhetőnek tartják Vitézy támogatását – erre korábban Tarlós István volt főpolgármester utalt. A lap megjegyzi, a kormányoldal csak március végére ígéri főpolgármester-jelöltje megnevezését (Kubatov Gábor pártigazgató is megerősítette), és egyelőre Vitézy és az LMP is kivár.

A közlekedési szakember környezetéből a Válasz Online úgy értesült: a volt államtitkár bejelentése csak azután esedékes, hogy a Fidesz már megnevezte a saját jelöltjét. Hogy Győrfi esetleges jelöltsége mennyire komolyan vehető, az egyelőre kérdéses, illetve az is előfordulhat, hogy csak viszonyítási pontként tekintenek rá. Mindenesetre a mentőszolgálat szóvivője úgy válaszolt a 24.hu kérdésére: nem kapott ilyen felkérést a Fidesztől – emelik ki a cikkben.