Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,50 Ft
Euró
390,19 Ft
Font
463,02 Ft
Bitcoin
66,961 $

Összesen hét választókörben számolják újra a szavazatokat Győrben

A hivatalos tájékoztatás szerint hét választókörben hétfőn újraszámolják a szavazatokat Győrben.

...svg content...Fotó: Nagy Attila, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke (szemben, b, takarva), mellette Wiedemann János, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) főosztályvezetője (k) és Sasvári Róbert, az NVB elnöke (j) a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak ellenőrzése után az NVB ülésén 2024. június 14-én. Az ülésen kiderült, hogy Karácsony Gergely nyerte meg a választást 41 szavazattal. MTI/Lakatos Péter
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Fontos döntések születtek péntek estek, Karácsony Gergelyt például másodszorra is győztesnek hozták ki Budapesten. Ugyanakkor Vitézy Dávid nem adja fel, és még mindig lát esélyt arra, hogy új szavazást írjanak ki. Sőt, Karácsony a győzelme ellenére is szintén új szavazást akar.

Hétfőn újraszámolják Győr hét választókörében a szavazatokat, miután a területi választási bizottság pénteken elfogadta Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP) polgármester jogorvoslati kérelmét – tudatta online felületén a Kisalföld. Soron kívül Elképesztő motoros tömeg jelent meg a felrúgott kisfiú lakhelyén Jászberényben

A beszámoló szerint a döntést két kúriai határozatra alapozva hozták meg. Malomsoki István vármegyei jegyző, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Területi Választási Iroda elnöke azt közölte, hogy a 13-as, 16-os, 18-as, 30-as, 32-es, 53-as és 54-es választókörben leadott voksokat számolják újra.

A valasztas.hu adatai szerint ez 4207 urnában lévő, lebélyegzett szavazólap átvizsgálását jelenti. A hét szavazókörben az érvénytelen, lebélyegzett szavazólapok száma 71 volt – írták. Malomsoki István szerint a szavazatok újraszámolása két-három napig eltarthat. Győrben vasárnap a polgármester-választást 18 297 szavazattal Pintér Bence, a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület (TSZV), az LMP-Zöldek és a Momentum jelöltje nyerte. Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP jelöltje 17 857 szavazatot kapott.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Liner/MTI