Kiderült, eddig hányan regisztráltak oltásra a 12-15 éves korosztályból

Fotó: A német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina fecskendőkben előkészítve az oltáshoz az orosházi a Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben kialakított oltóhelyen 2021. június 11-én. MTI/Rosta Tibor
not image

Hujber Dávid

2021.június.18 - 09:13

Magyarországon immáron a 12-15 évesek oltása is elérhető, amihez szülői jóváhagyás szükséges, és most kiderült, hogy eddig hányan éltek a lehetőséggel.

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel az interjújában kiemelte, hogy még mindig van 3 millió ember Magyarországon, akik nem vették fel az oltásukat. Ez egy igen nagy szám, független a közel 5,4 millió beoltottól, mert ennél többre lesz szükség.

A miniszterelnök is arra kéri az embereket, hogy éljenek az oltás lehetőségével, mivel azok, akik nem oltatják be magukat, potenciális veszélynek lehetnek kitéve, és még mindig a vakcina jelenti az egyetlen igazi ellenszert.

A legutóbbi vírusadatok is pozitív képet festenek a magyar helyzetről, de több oltásra van szükség, ami jó ideje csak a regisztrálókon múlik, mivel rengeteg a rendelkezésre álló vakcina. Már a 12-15 éveseket is olthatják a hazánkban, akik szintén felvehetik a vakcinát.

A hivatalos tájékoztatás szerint eddig összesen 40 ezren regisztráltak ebből a korosztályból oltásra, és 4 ezer gyermek már megkapta az oltását. Az érvényes regisztrációval rendelkezők automatikusan tudnak az interneten időpontot foglalni az oltásra.