Orbán Viktort aggasztja, hogy 3 millióan még mindig nem vették fel az oltásukat

Fotó: Facebook/Orbán Viktor
not image

Hujber Dávid

2021. június 18. - 07:46

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádió vendége volt, közvetlen a hétvége előtt adott interjút, több fontosabb témát is érintvén.

Orbán Viktor miniszterelnök az interjúja elején elmondta, nagyon aggasztja, hogy 3 millió ember még mindig nem oltatta be magát, és azok, akik nem veszik fel az oltásukat, azok valószínűleg meg fognak betegedni.

Mindenkit nagyon kér, hogy ne üljön fel a nyári hangulatnak és a szép adatoknak, oltassák be magukat, mert aki nem oltott, az veszélyben lehet. Azok, akik nem oltatják be magukat, azt kockáztatják meg, hogy megbetegszenek, és adott esetben kórházba kerülnek.

Hangsúlyozta, 1,5-2 hónap az előnyünk a többi uniós országokhoz képest az oltásokat tekintve, és az élet újraindításában is az élmezőnyben vagyunk. Ettől független Orbán arra kéri az embereket, oltassák be magukat, mert a vírus jelen van, és a jelenleg elérhető vakcinák mind védelmet nyújtanak a mutációk ellen.

A Pfizer vezérigazgatója úgy látja, hogy 2022 végére globálisan visszatérhetünk a “normális” kerékvágásba

Orbán is úgy tudja, hogy még mindig nincs egy olyan mutáció, ami képes lenne ellenállni az oltásnak, ami jó hír, mivel az oltóanyag ellenük is védelmet nyújt. A miniszterelnök a németekkel is beszélt az oltásokról, ahol azt remélik, hogy nem apad meg az oltási hajlandóság 50% körül, így idővel több országot is megelőzhetnek, amikor kellő vakcinamennyiség áll rendelkezésükre.