Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,71 Ft
Euró
396,21 Ft
Font
468,86 Ft
Bitcoin
65,314 $

Újabb részletek jelentek meg a Fenyő-gyilkosságról: ez dönthet Gyárfás sorsáról?

Gyárfás Tamás ügyvédje korábban elmondta, olyan információk jutottak a birtokába, ami alapján kiderülhet a teljes igazság. De van más is, amit érdemes feleleveníteni az ügy kapcsán.

...svg content...Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Bűnügy

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, Zamecsnik Péter, Gyárfás Tamás ügyvédje korábban egyebek mellett arról beszélt, miszerint találtak egy szálat, ami elvezethet az igazi felbujtóhoz. „Olyan információk jutottak el hozzám, ami alapján lehet, hogy ki fog derülni. Erről most hadd ne mondjak többet, mert nem szeretném lelőni ezt a poént” – fogalmazott akkor. Majd megjegyezte, privát nyomozás eredménye mindez, a műsorvezető kérdésére pedig megerősítette, hogy ez egy új bizonyíték lehet. De arról is beszámoltunk, hogy hosszabb börtönbüntetést és előzetes letartóztatást kért Gyárfásra az ügyészség. A Fővárosi Törvényszék Fenyő János megölésének ügyében februárban hirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletet, amelyben felbujtóként a Magyar Úszó Szövetség korábbi elnökét hét év fegyházra ítélte.

Zamacsniknek az a véleménye, hogy „egy második móri ügyhöz közeledünk, ha ez így marad”. Egyúttal azt gondolja, a bíróság két időben, térben és tárgyban teljesen eltérő beszélgetésből összemosott egy harmadikat „ami nincs”, s erre alapozták a bűnsegédi magatartást, ez volt a fő bizonyíték. Most a Magyar Narancsban jelent meg egy hosszabb írás az ügyről: a lap felidézi, hogy az ítélet döntő bizonyítéka egy nyolc óránál hosszabb hangfelvétel-sorozat, amelyet Portik titokban készített a Gyárfással folytatott beszélgetéseiről. Portik ugyanis hét év után, 2003 nyarán váratlanul megjelent Gyárfás házánál és közölte vele, hogy ő bizony igen nagy szolgálatot tett Gyárfásnak azzal, hogy megszervezte Fenyő János megölését. Soron kívül Gyorsabbá és egyszerűbbé válik a C-kategóriás jogosítványok megszerzése

Ezáltal pedig azt várta Gyárfástól, hogy különböző ügyekben segítsen neki, ha pedig nem teszi, akkor ő úgymond „bemegy” és Gyárfásra vallva vádalkut köt. Az ítélet szerint Gyárfás rögtön felismerte, hogy Portik ki akar mondatni vele valamit, és magnóra veszi a beszélgetéseket. A nyolcórányi felvételen van egy olyan pont, amikor Gyárfásban felébredt valamiféle gyanú és kifakadt: „Én meg attól tartok állandóan, hogy te engem lépre csalsz. Hogy direkt te itt ki akarsz velem mondatni olyanokat, hogy lehallgatnak, izé, és akkor utána felhasználják ellenem…” – szemlézte az ATV a cikket, amelyben megjegyzik azt is: az ítélet szerint Gyárfás nem felbujtó, hanem bűnsegéd volt, ugyanis a gyilkosság ötlete valójában Portiktól származott.

Ám Gyárfás úgymond elfogadta és pszichikailag támogatta Portiknak azt a javaslatát, hogy végezni kell Fenyő Jánossal. Az ítélet szerint az elfogadás aktusa ahhoz a pillanathoz köthető, amikor Portik azon kérdésére, amely így hangzott: „Szétb…uk?”, Gyárfás az elfogadás jeleként széttárta a karját és rábólintott. A cikk szerint azonban egyik párbeszédben sem fordul elő az ítélet által rábólintásként hivatkozott szövegrész, két létező párbeszéd mondatai lettek összeszerkesztve. Az egyik az, amelyikben Portik kérdése elhangzik, a másik pedig egy későbbi, amelyikben Gyárfás Tamás válaszul széttárja a karját. A cikk szerzője úgy látja, a Fővárosi Törvényszéknek a per során kialakult az a határozott meggyőződése, hogy Gyárfás bűnös, ám a szilárd meggyőződés nem lehet ok az ennek ellentmondó tények figyelmen kívül hagyására – emelik ki.

Rossi szerint Gündogan egyértelműen szabálytalan volt, dühös a játékvezetőre

Minden Marco Rossi arcára volt írva, aki szerint a nap leggyengébb teljesítményét a játékvezető nyújtotta.

Gulácsi szerint minimum kétséges volt Németország első gólja

Gulácsi Péter egészen közelről nézhette végig Gündogan lökését, ami végül sokba került, mert a játékvezető nem ítélt szabálytalanságot.