Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,18 Ft
Euró
394,96 Ft
Font
466,87 Ft
Bitcoin
60,211 $

Elrendelte a Fővárosi Ítélőtábla Gyárfás Tamás bűnügyi felügyelet alá helyezését

A Fővárosi Ítélőtábla elrendelte Gyárfás Tamás bűnügyi felügyeletét a Fenyő János médiavállalkozó megöletése miatt indult ügyben.

...svg content...Fotó: Gyárfás Tamás médiavállalkozó, sportvezető érkezik büntetőperére a Fővárosi Törvényszék épületében 2020. február 11-én. Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében felbujtóként előre kitervelten elkövetett emberöléssel megvádolt Gyárfás Tamás korábban tagadta bűnösségét. MTI/Balogh Zoltán
Bűnügy

Kiss László

Szerkesztő

A Fővárosi Ítélőtábla másodfokon eljárva megváltoztatta az elsőfokú bíróság döntését, és elrendelte Gyárfás Tamás bűnügyi felügyeletét a Fenyő János médiavállalkozó megöletése miatt indult ügyben. Az ítélet értelmében Gyárfás Tamás nem hagyhatja el Magyarországot, lakóhelyét nem változtathatja meg, és hetente egyszer jelentkeznie kell a rendőrségen.

A Fővárosi Ítélőtábla közleménye szerint az elsőfokú bíróság február 8-án kihirdetett ítéletében Gyárfás Tamást bűnösnek találta bűnsegédként elkövetett emberölés bűntettében, és 7 év fegyházbüntetésre, valamint 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Soron kívül Reagált Orbán Viktor a konvoját kísérő rendőr halálos balesetére

Az elsőfokú ítélet ellen benyújtott fellebbezések miatt az ügy a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik másodfokon. Az ügyészség az elsőrendű vádlott letartóztatását indítványozta szökés és elrejtőzés veszélyére hivatkozva, de ezt az elsőfokú bíróság elutasította. Az ügyészség fellebbezett az elutasítás ellen, míg Gyárfás Tamás ártatlanságát hangsúlyozta, és kijelentette, hogy nem áll szándékában elszökni.

A Fővárosi Ítélőtábla részben megalapozottnak találta az ügyészség fellebbezését, és megállapította, hogy fennáll az „elérhetetlenné válás” veszélye. Az ítélőtábla szerint a nem jogerősen kiszabott 7 év szabadságvesztés olyan hosszú büntetés, amely kiválthatja a vádlott szökési szándékát, ugyanakkor hangsúlyozták, hogy a szökés veszélyének megítélésekor nem lehet kizárólag a várható büntetés súlyosságára hivatkozni, hanem figyelembe kell venni a vádlott személyiségét, lakóhelyét, jövedelmét, foglalkozását és családi kötődéseit is.

Az ítélőtábla szerint a bűnügyi felügyelet megfelelő kényszerintézkedés, amely biztosítja a szabadságvesztés végrehajthatóságát az ítélet jogerőre emelkedése esetén. A bűnügyi felügyelet nem sérti sem a szükségesség, sem az arányosság elvét, és méltányos tekintettel a vádbeli cselekményért kiszabható büntetés nagyságára.

Hatalmas aszteroida közelíti meg a Földet szombaton

A 2024 MK csillagászati szempontból rendkívül közel, de biztonságos távolságban fog elhaladni.

Reagált Orbán Viktor a konvoját kísérő rendőr halálos balesetére

A magyar miniszterelnök is mély együttérzését fejezte ki a történtek miatt, amiben egy 61 éves rendőr vesztette életét.