Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,068 $

Gyárfás ügyvédje szerint találtak egy szálat, ami elvezethet az igazi felbujtóhoz

Zamecsnik Péter szerint olyan információk jutottak el hozzá, ami alapján lehet, hogy ki fog derülni a teljes igazság.

...svg content...Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Bűnügy

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint arról korábban már beszámoltunk, hosszabb börtönbüntetést és előzetes letartóztatást kért Gyárfás Tamásra az ügyészség. A Fővárosi Törvényszék Fenyő János megölésének ügyében februárban hirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletet, amelyben felbujtóként a Magyar Úszó Szövetség korábbi elnökét hét év fegyházra ítélte. A súlyosbítással kapcsolatban Zamecsnik Péter, Gyárfás ügyvédje úgy fogalmazott, hogy „ebben semmi meglepő nem volt”.

Az ítélethirdetésen a jelenlevő ügyész ugyanis megfellebbezte az elsőfokú döntést. Hozzátette: azt az ügyészségtől kellene megkérdezni, mi az indoka a letartóztatás kezdeményezésének. „Ők arra hivatkoznak, hogy miután egy vagyonosabb emberről van szó, ezért biztos elszökne” – magyarázta Zamecsnik, aki szerint ez a megállapítás minden alapot nélkülöz, hiszen védencének eddig is annyi szökési lehetősége lett volna „mint égen a csillag”, mégsem tette meg. Soron kívül Keményen szembesítette Vitézy Karácsonyt a budapesti kukahelyzettel

Nem csak az ügyészség, hanem a vélelem is fellebbezett – erről az ügyvéd azt mondta, szerinte egy megalapozatlan és rettentő téves ítélet született. „Az a véleményem, hogy egy második móri ügyhöz közeledünk, ha ez így marad” – jelentette ki. Egyúttal azt gondolja, hogy a bíróság két időben, térben és tárgyban teljesen eltérő beszélgetésből összemosott egy harmadikat, „ami nincs”, s erre alapozták a bűnsegédi magatartást, ez volt a fő bizonyíték.

Az ügyvéd egyébként korábban arra utalt, hogy nagy valószínűséggel soha nem fog kiderülni a teljes igazság, mert bizonyos szereplői már nem élnek az ügynek. Ám pénteken az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendégeként elárulta: „Olyan információk jutottak el hozzám, ami alapján lehet, hogy ki fog derülni”. Majd még hozzáfűzte: „Erről most hadd ne mondjak többet, mert nem szeretném lelőni ezt a poént”.

Zamecsnik megjegyezte, privát nyomozás eredményeképpen sikerült találniuk egy szálat, ami elvezethet a valódi felbujtóhoz. A műsorvezető kérdésére pedig megerősítette, hogy ez egy új bizonyíték lehet, s véleménye szerint ősz végén, tél elején lehet másodfokú ítélet. Március elején egyébként azt is megírtuk, hogy jogerősen húsz év fegyházat kapott Portik Tamás az ügetői merényletért és Gyüre József meggyilkolásáért, míg a másodrendű vádlott, K. Gábor 12 év fegyházbüntetést.

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsony Gergely a választók arcába hazudott

Szentkirályi úgy érzi, Karácsony gyakorlatilag a választók arcába hazudott, és nem érdemel több esélyt Budapest élén.