Dollár
426,10 Ft
Euró
423,44 Ft
Font
485,74 Ft
Bitcoin
20,274 $

Gyanúsan jó hatékonyságról számolt be Oroszország egy második vakcinájuk kapcsán

not image

Kolláth Benjámin

2021. január 19. - 14:10

Az orosz gyógyszerfelügyeleti hatóság az EpiVacCorona nevű oltóanyag tesztjeit követően kijelentette: a vakcina 100%-os hatékonysággal véd a betegség ellen.

Az orosz gyógyszerfelügyeleti hatóság az EpiVacCorona nevű oltóanyag tesztjeit követően kijelentette: a vakcina 100%-os hatékonysággal véd a betegség ellen.

Soron kívül Rettentőn megdrágult a jogsiszerzés, egyre kevesebb a tanuló vezető

Ahogyan sok másik nagyhatalom esetében, így Oroszországban is gőzerővel történik a koronavírus elleni védőoltások kifejlesztése, bár hazánkban egyelőre még az EU-s engedélynek hála a Pfizer/BioNTech és a Moderna vakcináit engedélyeztették.

Az orosz vakcinák tesztjei is folynak azonban, két oltóanyagon dolgoznak keleten, ott egy vakcinának, a Szputnyik V-nek a tesztjei 92%-os hatékonyságot mutattak a betegség ellen, ezt itthon is tesztelik.

A TASZSZ orosz hírügynökség beszámolója szerint az orosz gyógyszerengedélyeztető hatóság közzétette a másik, EpiVacCorona nevű védőoltás klinikai tesztjeinek eredményét is, amely ez alapján 100%-os védelmet biztosít.

Amennyiben ennek lehet hinni, az nagyban megkönnyítheti a vakcina engedélyeztetését is, egyelőre arról viszont nincs információ, hogy ezt az anyagot is tesztelik-e majd Magyarországon.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.