Guardiola már tudja, hogyan kerülje el a pofont az BL-döntőben

Fotó: EPA/SEDAT SUNA
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Nem kizárt, hogy Pep Guardiola ismét kikap a Bajnokok Ligája döntőjében, ami rövid időn belül a második ilyen veresége lenne.

Pár óra múlva egymásnak feszül a Manchester City és a Chelsea a Bajnokok Ligája döntőjében. Egyértelműen az angolok az esélyesebbek, ugyanezt vallja Hajdú B. István is, a legendás magyar kommentátor.

Soron kívül Itt vannak az Ötöslottó nyerőszámai

Ugyan az Inter is jó formában van, más kaliber a City, már csak Haaland miatt is, aki eddig 12 gólt szerzett a BL-szezonban. Ugyanakkor a Chelsea elleni döntőben is a Manchester City volt a favorit, mégis kikaptak.

„Ez egy másik játék, más játékosokkal. Biztos vagyok benne, hogy azt terveztük, sikeresek leszünk és egy jó meccset játszunk a Chelsea ellen. Nem jött össze, az emberek pedig azt mondják, rossz döntések születtek, de van egy tervünk és elképzelésünk.” – hangsúlyozta Guardiola.

„Ezt közölni fogom a játékosokkal. Ha nyerünk, az jó lesz, és úgy érzem, készen állunk. A játékosok mindent bele fognak adni, ismerve az ellenfelet, de igen… Előre!” – idézte az ESPN a City edzőjét a BL-döntő előtt.

„Stabilnak kell lennünk, jól kell védekeznünk, és türelmesnek kell lennünk. A legfontosabb, hogy 0-0-nál ne gondoljunk arra, hogy vesztésre állunk. Az olasz csapatok 0-0-nál azt gondolhatják, hogy nyernek, pedig nem. Mindkét körülmény között stabilnak kell maradnod.”