Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Elutasították Galambos Lajos halasztási kérelmét

Fotó: Galambos Lajos (Lagzi Lajcsi) zenész trombitaszóval búcsúztatja Stadler Józsefet az akasztói temetőben 2017. november 25-én. Az egykori vállalkozó hatvanhat éves korában november 21-én hunyt el. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Bűnügy
not image

Takács Petra

Szerkesztő

Úgy tűnik, mégis börtönbe kell vonulnia a betegséggel küzdő Galambos Lajosnak, akit nemrég eltiltották a trombitálástól.

Galambos Lajos az elmúlt időszakban ismét középpontba került a sajtóban a bírósági ügye, illetve a börtönbüntetése, valamint a betegsége miatt. A zenészt napokkal korábban mentővel vitték kórházba az állapota miatt, végül két mentőkocsi jelent meg a házánál.

Soron kívül Nem kell aggódni, a következő napokban sem lesz hiány tojásból

A betegsége komoly problémákat okoz számára, és az sem segít az állapotán, hogy többek komoly csalódást okoztak neki. 3 év és 6 havi börtönbüntetésre ítélte a bíróság áram-, gáz- és vízlopásért.

Február 15-én kellett volna megkezdenie a büntetését Kecskeméten, ám ez nem történt meg. A Budapest Környéki Törvényszék közleményben tudatta: elutasították Galambos Lajos halasztási kérelmét – írja a Blikk.

Galambos Lajos kérelmét elutasították

A Budapest Környéki Törvényszék, mint másodfokú bíróság 2022. december 7. napján meghozott döntésében 3 év 6 hónap szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, akit több társával együtt gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények elkövetésével vádoltak – olvasható a közleményben.

Elsőfokon 2021. szeptember 15-én a Budaörsi Járásbíróság hirdetett ítéletet az ügyben. A másodfokú jogerős ítélet alapján G. L. elítéltnek 2023. február 15. napján kellett volna jelentkeznie a szabadságvesztés büntetése letöltésére a BVOP felhívása alapján.

A terhelt védője útján 2023. január 30. napján kérelmet nyújtott be, amelyben a szabadságvesztés büntetés megkezdésére halasztást kért. A bíróság a végrehajtás megkezdésének a kérelem elbírálásig történő függőben tartása iránt intézkedett, ezért a terheltnek 2023. február 15. napján nem kellett a szabadságvesztés büntetés letöltését megkezdenie.

A Budaörsi Járásbíróság, mint perbíróság a kérelmet határidőben elbírálta és 2023. február 28. napján határozatában elutasította, mivel annak törvényes oka nem áll fenn, így a halasztás nem engedélyezhető. A bíróság döntése nem végleges, az ellen fellebbezésnek van helye, azonban ez a börtönbüntetés megkezdésére halasztó hatállyal nem bír.