Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,21 Ft
Euró
393,53 Ft
Font
457,49 Ft
Bitcoin
66,631 $

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség reagált Magyar Péter titokban felvett hanganyagára

A hanganyagot úgy rögzítette Magyar Péter, hogy arról a volt felesége, Varga Judit nem tudott, majd az újabb meghallgatás után reagált a Fővárosi Nyomozó Ügyészség.

Fotó: Magyar Péter jogász beszédet mond a március 15-i nemzeti ünnepen tartott rendezvényén az Andrássy úton 2024. március 15-én. Magyar Péter Talpra Magyarok Közössége néven mozgalom indítását jelentette be, amelyet politikai párttá kíván alakítani. MTI/Balogh Zoltán
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Magyar Péter kedd reggel nyilvánossá tette a feliratozott videót, amiben egy hanganyag, egy közte és a volt felesége között lévő beszélgetés hallható. Nem sokkal később Varga a Facebook oldalán reagált erre, és azt mond, gyomorforgató, amit Magyar művel, miközben szerinte hazudik és manipulál.

Súlyos állítások hangzottak el Varga részéről, és egy döbbenetes esetet is elmesélt. Magyar tagadja ezeket az állításokat, és még biztosan lesz folytatása az ügynek, miközben Gulyás Gergely, Magyar korábbi barátja úgy fogalmazott, Magyar Péter az új Márki-Zay Péter. Sokat Hollik István véleményére sem kellett várnunk, egymást váltják a kritikák Magyar felé. Soron kívül Kiürítettek egy budapesti általános iskolát, 30-35 gyereket vittek kórházba

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség közleményben reagált a mai napra, és azt írták, „helytálló az a hangfelvételen szereplő megállapítás, amely szerint dr. Polt Péter legfőbb ügyész nem uralja az ügyészséget. A legfőbb ügyész vezeti és irányítja Magyarország Ügyészségét, ahol a törvények uralma érvényesül.”

Minden, ami elhangzott a tanúkihallgatáson, elemzésre, értékelésre kerül. „Az ügyészség valamennyi, a felvételen és a dr. Magyar Péter tanúkihallgatásán elhangzott állítást elemzi, értékeli és további bizonyítási cselekményeket végez.” A közlemény végén megjegyezték, az ügyészségi iratok eltüntetése, átírása nemcsak jogi, hanem fizikai képtelenség is.

„Ismételten szükséges rámutatni arra, hogy ügyészségi iratok eltüntetése, átírása nem csak jogi, hanem fizikai képtelenség is. Valamennyi, az ügyészségen megjelenő adat, és annak sorsa keletkezésétől kezdve dokumentálva van, ráadásul ezek az adatok nem csak egy helyen vannak tárolva, hanem megjelennek más szervek adattárában is, beleértve a nyomozási bírókat vagy a titkos műveleteket végző szerveket. Minden, az ún. Völner-Schadl ügyben keletkezett dokumentum sorsa ismert, az adatokból feltárható valamennyi cselekmény vizsgálata a vonatkozó törvényeknek megfelelően megtörtént, vagy folyamatban van.”