Dollár
423,15 Ft
Euró
407,67 Ft
Font
456,05 Ft
Bitcoin
19,992 $

Fordulat a Barcánál, mégis menni készül a kegyvesztetté vált sztár

Fotó: Twitter/FC Barcelona
not image

Hujber Dávid

2021. július 11. - 15:26

Először nemet mondott, most pedig úgy hírlik, hogy változott a véleménye, talán Ronald Koeman is közölte vele a terveket, amikben nem szerepel.

Messi körül olyannyira felgyorsultak az események, hogy megnyerte élete első Cop Américáját, és pár nap múlva aláírhatja az új szerződését a Camp Nou-ban. Amikor már mindenki aggódni kezdett a kialakult helyzet miatt és a LaLiga elnöke sem volt biztos az argentin maradásában, jött a nagy hír.

Soron kívül 11 millió kilométerre lévő aszteroidát talált telibe a NASA szondája

A hivatalos bejelentést várhatóan a következő héten meg fogják tenni, de ettől még sok dolga marad a Barcának, akiknek közel 190 millió eurós bérköltséget kellene megtakarítaniuk. Ez nem egyszerű feladat, mivel sok játékostól kell megválniuk, köztük sztárokkal is.

Nem egy esetben szerződésbontást ajánlottak fel a katalánok, egyrészt amiatt, hogy új fizetést határozzanak meg a költségek csökkentésére, másrészt egyes sztároktól így tudnak a lehető leggyorsabban megszabadulni.

Umtiti is azon játékosok közé került, akiknek felajánlották a szerződése felbontását, így ingyen távozhatna. Először nem fogadta el az opciót, de a Fichajes most arról számolt be, hogy azóta változott a játékos álláspontja.

Úgy tudni, a felek közel állnak a megegyezéshez, és Joan Laporta, az elnök jobb belátásra bírta a franciát, aki a korábbi döntésével bajba sodorta volna a klubot, mivel ha nem tudnak megfelelni a pénzügyi fair play szabálynak, akkor Messi sem igazolható le, és mindenki más is rosszul jár.

Az új hírek szerint csak kölcsönszerződésről van szó, tehát egyelőre nem véglegesen távozna, de azzal, hogy a kölcsönvevő csapat átvenné a fizetését a szezonra, tovább csökkenhetnének a bérköltségek, aminél most nincs fontosabb.

Umtiti azt tervezte, hogy meggyőzi Koemant, és akkor is marad, ha nemigazán számolnak vele. A fordulat végén új helyre kerülhet, és Onefootball úgy tudja, Marseille lehet számára a következő állomás. 2002 és 2016 között a Lyon játékosa volt, szóval a francia bajnokság biztosan nem ismeretlen számára.

Ha pedig szimplán felbontják a szerződését, akkor bármelyik klubhoz aláírhat, és bármikor. A szerződése további két évig érvényes, erről kellene lemondaniuk a feleknek.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.