Dollár
388,76 Ft
Euró
409,67 Ft
Font
477,85 Ft
Bitcoin
16,996 $

Eldőlt Messi jövője a Barcelonánál, most már tényleg

Fotó: Twitter/FC Barcelona
not image

Hujber Dávid

2021. július 11. - 07:47

Nem sokkal a Copa América fináléja előtt vált biztossá Messi jövője a Barcelonánál, ahol hónapok óta dolgoztak az ügyön.

Messi hamarosan visszatérhet a Copa Américáról, amit sikerült megnyernie az argentin válogatottal Brazília ellen a döntőben. Közel 30 éve nem volt példa arra, hogy az argentinok megnyerjék a tornát, ami talán a legfontosabb számukra a világbajnokság mellett.

Soron kívül Orbán: akik háborúpártiak, azok mindig újabb szankciókat követelnek

Az aranylabdás rekordernek ez a trófea még hiányzott a vitrinjéből, és az elvesztett döntők után most végre megadatott számára, hogy a levegőbe emelje azt a kupát, amire gyerekkora óta vágyott. Rövidesen hazatérhet, és bejelenthetik, hol folytatja tovább a pályafutását, mivel a szerződése már lejárt a Camp Nou-ban.

Ezzel napi szinten nem kevés pénztől esik el, bár nincs miért aggódnia, hatalmas vagyonnal rendelkezik, az unokáinak sem lesznek anyagi gondjaik. A Barcelona közben óriási játékoseladásokba kezdett a pénzügyi fair play szabály teljesítése érdekében, miután közel 190 millió eurót kell megtakarítaniuk a bérköltségekben.

Erre elsősorban amiatt van szükség, hogy Messi alá tudjon írni, ami a legfrissebb hírek szerint biztossá vált, hiszen minden akadály elhárult. Az AS szerint a LaLiga jóváhagyta a hivatalos regisztrációt, így a legendás játékos újabb évekre kötelezheti el magát.

A spanyol lap a LaLigához álló közeli forrásokra hivatkozva azt mondja, hogy a Barcelona zöld utat kapott, jóváhagyták a regisztrációjukat az új szezonra, így Messi a következő szezonban is a katalánok mezét fogja viselni.

Jorge Messi, aki Messi édesapja és ügynöke, megállapodott a Barca elnökével, Joan Laportával a folytatásról, és várhatóan a következő napokban bejelentik az üzletet. A regisztrációt azt követően kapta meg a klub, hogy az garanciákat adott az irányító testületnek a fizetési limittel kapcsolatban, amely egy sor jól kereső játékos távozását foglalja magában.

A PSG addig a pontig nem adja fel a harcot Messiért, amíg nem jelentik be a maradását, mivel tudják, hogy már ingyen igazolható. A párizsiak hatalmas költekezésbe kezdtek, és többek között az a tervük, hogy Pogbát is megszerzik a Manchester Unitedtől, de ha az argentin mégis a katalánoknál marad, azzal Mbappé előtt becsukják az ajtót a Real Madridnál.

A pénzügyi fair play szabály tenné lehetővé, hogy Messi párizsi megérkezésével Mbappé már ezen a nyáron a Real Madridhoz kerüljön, mivel a PSG számára lehetetlen lenne a pénzügyi szabályon belül maradnia három olyan magasan fizetett játékossal, mint Messi, Neymar és Mbappé. A francia csatár nem hajlandó hosszabbítani, elvágyódik Párizsból, és ha ezt a következő nyárig sem teszi meg, akkor ingyen válthat klubot.