Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
58,724 $

Fontos részleteket osztott meg Varga Barnabás sérüléséről egy sebész

A játékos jó kezekben van, ugyanakkor az kérdéses, mennyi idő lesz, mire fel tudja dolgozni az őt ért traumát lelkileg.

...svg content...Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Sport
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Knoll Zsolt traumatológus, sportsebész, az Emineo Magánkórház igazgatója az InfoRádióban osztotta meg, brutális volt Varga Barnabás sérülése: a skót kapus a könyökével egy olyan helyen találta el a magyar csatár fejét, ahol olyan csontrendszer van, mely nagyon vékony falakból áll.

Az orvos úgy látta, erős ütés érte a koponya orr és szem alatti régióját, olyan erejű, hogy ez összeroppant, sőt: annak a veszélye is fennállt, hogy a szemgolyó csontos fala megsérül. Amennyiben ez megtörtént volna, úgy a a szemmozgató izmok nem tudnák mozgatni a szemet. A traumatológus szerint: Soron kívül Extrém hőség és technikai problémák nehezítik a vasúti közlekedést

„Hál’ Istennek, ha jól tudom, nem a legsúlyosabb variációjú törés volt, hanem ennél egyel enyhébb megoldás, aminek a rekonstrukciója többféleképpen lehetséges.”

A szakember szerint a német szakemberek azt a megoldást választották, hogy minimális feltárással történő rekonstrukcióval belülről kifújják az arcüregen keresztül ezt a beroppanást, majd azt a bőr alatt speciális lemezekkel rögzítik. A traumatológus szerint legkevesebb fél évet fog igénybe venni a felépülése.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Az orvos elmondta, valószínűleg oly módon fogják felgyorsítani a gyógyulási folyamatot, hogy Varga Barnabás egy speciális álarcban fog focizni, mely az orrát és ezt a területet védi. Az tehát nem kérdéses, hogy fizikailag felépül, az viszont már annál inkább, hogy lelkileg hogyan fogja tudni feldolgozni ezt a traumát.

A szakember nem tartja kizártnak, hogy akár egy éven keresztül is hordani fogja a speciális maszkot, annak kapcsán azonban, hogy mikor térhet vissza a pályára, csak óvatos becslést adott. Úgy véli, egyelőre csak nagy valószínűséggel számíthatunk arra, hogy visszatér, még semmi sem biztos.

Szoboszlai nagy esélyt kaphat Liverpoolban?

Arne Slot, a Liverpool új edzője kulcsszerepet játszhat Szoboszlai Dominik fejlődésében, miután a magyar középpályás debütáló szezonjának második felében nehézségekkel küzdött.

Ezt mondta Zelenszkij arra, hogy Biden Putyinként mutatta őt be

Zelenszkij európai körútja során elnézően reagált Joe Biden amerikai elnök nyelvbotlására, amely során összetévesztette őt Vlagyimir Putyinnal.