Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,53 Ft
Euró
396,02 Ft
Font
468,76 Ft
Bitcoin
61,965 $

Fontos bejelentés: este 10 órára tolják ki a kijárási tilalmat a nyitáskor, nincs lazítás húsvétra

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter egy péntek délután tartott rendkívüli sajtótájékoztatón tett fontos bejelentéseket, közvetlen Orbán Viktor miniszterelnök interjúja és az operatív törzs sajtóeseménye után.

...svg content...Fotó: Facebook/Szentkirályi Alexandra
Belföld
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Gulyás megerősítette, hogy noha a jelenlegi járványügyi számok nem teszik lehetővé a nyitást, hamarosan túl lehetünk a harmadik hullámon, ami mindenki reménye szerint az utolsó a sorban, mivel egyre többen kapják meg az oltásaikat.

A miniszter megerősítette, hogy az eddig elhangzottak szerint 2,5 millió beoltott esetén nyílhat mód arra, hogy megkezdődjön a nyitási folyamat, amiről már korábban több szó is esett. Ezt a számot a jelenlegi számítások szerint várhatóan a húsvét hétfőt követő napokban érjük el. Soron kívül Pride pikniket tartott David Pressman, több magyar politikus is részt vett az eseményen

Tehát húsvét előtt nem lesznek lazítások, a jelenlegi szabályok maradnak érvényben, és azt követően, ha az oltási szám meghaladja a 2,5 milliót, a következőkre kell számítani:

A kijárási tilalom este 10 órára módosul, 10 órától hajnali 5-ig fog tartani
Az üzletek hajnali 5 órától fél 10-ig lehetnek nyitva
Valamennyi bolt kinyithat, ugyanakkor az üzletekben és a boltokban biztosítani kell, hogy 10 négyzetméterenként csak 1 vásárló tartózkodhat
A szolgáltatásoknál a március 8. szigorítások előtt hatályban volt szabályokra térnek vissza, ennek megfelelően működhetnek a szolgáltatók
Az iskolák április 19-én nyitnak meg a jelenlegi tervek szerint (óvodák, általános iskolák, gimnáziumok, középiskolák)

Április 1-től megkezdődik a tanárok oltása, és a kormány azt reméli, hogy bő egy hét alatt minden tanárt be tudnak oltani.

Lendvai Ildikó szerint Lázár János Orbán Viktor ellen fordulhat a miniszterelnöki székért

Lendvai Ildikó arról kezdett el beszélni, hogy Lázár János Orbán Viktor miniszterelnöki székére vágyhat, amit adott esetben sokan árulásnak minősítenének.