Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Fontos bejelentés: este 10 órára tolják ki a kijárási tilalmat a nyitáskor, nincs lazítás húsvétra

Fotó: Facebook/Szentkirályi Alexandra
Belföld
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter egy péntek délután tartott rendkívüli sajtótájékoztatón tett fontos bejelentéseket, közvetlen Orbán Viktor miniszterelnök interjúja és az operatív törzs sajtóeseménye után.

Gulyás megerősítette, hogy noha a jelenlegi járványügyi számok nem teszik lehetővé a nyitást, hamarosan túl lehetünk a harmadik hullámon, ami mindenki reménye szerint az utolsó a sorban, mivel egyre többen kapják meg az oltásaikat.

Soron kívül Kemény fagyok után ismét 20 fok következik

A miniszter megerősítette, hogy az eddig elhangzottak szerint 2,5 millió beoltott esetén nyílhat mód arra, hogy megkezdődjön a nyitási folyamat, amiről már korábban több szó is esett. Ezt a számot a jelenlegi számítások szerint várhatóan a húsvét hétfőt követő napokban érjük el.

Tehát húsvét előtt nem lesznek lazítások, a jelenlegi szabályok maradnak érvényben, és azt követően, ha az oltási szám meghaladja a 2,5 milliót, a következőkre kell számítani:

A kijárási tilalom este 10 órára módosul, 10 órától hajnali 5-ig fog tartani
Az üzletek hajnali 5 órától fél 10-ig lehetnek nyitva
Valamennyi bolt kinyithat, ugyanakkor az üzletekben és a boltokban biztosítani kell, hogy 10 négyzetméterenként csak 1 vásárló tartózkodhat
A szolgáltatásoknál a március 8. szigorítások előtt hatályban volt szabályokra térnek vissza, ennek megfelelően működhetnek a szolgáltatók
Az iskolák április 19-én nyitnak meg a jelenlegi tervek szerint (óvodák, általános iskolák, gimnáziumok, középiskolák)

Április 1-től megkezdődik a tanárok oltása, és a kormány azt reméli, hogy bő egy hét alatt minden tanárt be tudnak oltani.