Fodrászszalonból lopott, majd karmolt és ütött, amikor tetten érték

not image

Kulcsár Péter

2021.február.22 - 23:57

Lopás bűntettének kísérlete és aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állították azt a 20 éves kaposvári férfit, aki egy fodrászszalonból akart értékeket lopni.

A többszörösen büntetett előéletű férfi legutoljára 2021 januárjában állt bíróság elé egy másik üzletben elkövetett lopás miatt – írta az ugyeszseg.hu.

A vádlottat ekkor végrehajtandó fogházbüntetésre ítélték, azonban a bíróság nem rendelte el a letartóztatását.

A férfit ez sem tartotta vissza attól, hogy 2021 februárjának első napjaiban besurranjon egy Kaposvár belvárosában található fodrász szalonba, és onnan két mobiltelefont, és készpénzt próbáljon meg kilopni egy női táskából közel 150 ezer forint értékben.

Biztonsági kamera helyett azonban most az egyik vendég vette észre a vádlott cselekményét, akit a fodrászat tulajdonosa vissza akart tartani a rendőrök kiérkezéséig.

A bántalmazás miatt a sértett kénytelen volt elengedni a bejárati ajtót, így a vádlott ki tudott menekülni a fodrászatból, azonban a kaposvári rendőrök rövid időn belül azonosították és elfogták a férfit.

A Kaposvári Járásbíróság a bíróság elé állítás keretében megtartott tárgyaláson a vádlottat az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek, és őt halmazati büntetésként 1 év 2 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre, valamint 2 év közügyektől eltiltásra ítélte, majd az ügyész indítványára elrendelte a letartóztatását is.