Az egyik legjobb támadóját engedheti el a Liverpool

Fotó: Twitter/Liverpool FC
not image

Hujber Dávid

2021. július 21. - 07:38

A hírek szerint a britek arra készülhetnek, hogy fiatalítsák a támadósorukat, és ennek rövid távon igen nagy ára lehet.

Jürgen Klopp is jelentősebb átalakításokra készül a keretében, mivel tartania kell a lépést a többi csapattal, és nemcsak a Premier League-ban, hanem a Bajnokok Ligájában is. Ez pedig olyan döntésekkel járhat, amit nem szívesen hoznak meg.

A The Athletic úgy tudja, hogy a Liverpool valóban fiatalítani szeretne, és ez a csatárokra is igaz. Firmino lehet az egyik olyan áldozat, aki lehetséges, hogy nem kap új szerződést, vagy nem olyan feltételekkel, ami elfogadható lenne számára.

Idén októberben lesz 30 éves, és még két éve van hátra a kontraktusából, és a Liverpool vezetősége állítólag egy fiatalabb alternatívát szeretne, miközben Mané és Salah is ugyanebben a korában jár. Egyszerűen nem akarják, hogy együtt öregedjenek meg, mert a végén egyszerre kellene őket pótolnia a csapatnak.

Mint mindennek, ennek is ára lehet, de a briteknek figyelniük kell a hosszabb távú jövőre, és egy olyan támadósort alakíthatnak ki, akik egyértelműen ebbe a kategóriába sorolhatóak. Egy-két évig még ez működhet, ugyanakkor közben új támadókat kell keresniük.

Kritikussá válhat a helyzet Mbappé körül, aki a Real Madridot akarja

Klopp ezen is dolgozik, bár jelenleg nagyobb fejtörést jelent számára, hogy hogyan erősítse meg a középpályát, ami kulcskérdést jelent az új szezon előtt. Igyekeznie kell, mivela címvédő Manchester City nagyon erős, és a Chelsea, illetve a Manchester United is folyamatosan erősít.