Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,167 $

Ismét bajnok a Ferencváros az NB1-ben, berohantak a szurkolók a pályára ünnepelni

Azt követően, hogy a Paks belefutott egy nagyobb pofonba Felcsúton a Puskás Akadémia ellen, egy döntetlen is elegendő volt a Ferencvárosnak a bajnoki címhez.

...svg content...Fotó: Ferencvárosi szurkolók a labdarúgó OTP Bank Liga 10. fordulójában játszott Diósgyőri VTK - Ferencvárosi TC mérkőzésen a diósgyőri DVTK Stadionban 2023. október 22-én. MTI/Czeglédi Zsolt
Sport

Kiss László

Szerkesztő

Egy ideje csak az volt a kérdés, hogy mikor, hány meccsel az utolsó forduló előtt lesz bajnok a Ferencváros. A rivális Paks igencsak felgyorsította a folyamatot, nem kevés szívességet téve ezzel a Fradinak, akik időtlen idők óta veretlenek, nem tudnak mit kezdeni velük az ellenfelek az NB1-ben.

Ezzel szemben a korábbi listavezető Paksnál jelenleg nincs rosszabb formában lévő csapat a bajnokságban. Döbbenetes módon a második helyezett paksiak öt egymást követő vereségnél járnak, így lehetséges, hogy elbukják a második helyüket. Sőt, jelen állás szerint a dobogójuk is veszélyben van. Soron kívül Keményen szembesítette Vitézy Karácsonyt a budapesti kukahelyzettel

Veszélyben van, mert a legutóbbi vereségükkel magukra húzták a Puskás Akadémiát, addig a Videoton 1 ponttal számol kevesebbet. Még mindig nem látni a fényt az alagút végén, hiszen döntetlenre sem képes Bognár György csapata, akivel ugyan szerződést hosszabbítottak, azóta még nagyobb lejtmenetnek indultak.

Bajnok a Ferencváros

Súlyos a helyzet, és ha nem lesznek ott az európai kupaporondon, az nyilván jelentős bevételkiesést jelenthet. A csapat nem találja a korábbi formáját, miközben sorra győzik le őket, hol idegenben, hol hazai pályán, ami a szurkolók számára is frusztráló.

Az 5-0-s felcsúti vereséget sem lehet mivel magyarázni, még csak kaput eltalált lövésük sem volt a paksiaknak. A szurkolók joggal dühösek a helyzetre, mert hetekkel ezelőtt még nem ehhez szokhattak hozzá. A Ferencvárosnál pedig olyan általános dologgá vált a győzelem, mint a levegővétel.

Azzal, hogy a Paks ekkora vereségbe futott bele a PAFC ellen, a Ferencvárosnak egy 0-0-s döntetlen is elegendő volt a Kisvárda ellen a Groupama Arénában ahhoz, hogy fordulókkal a szezon vége előtt matematikailag is behozhatatlan előnyre tegyenek szert, és bajnoki címet ünnepeljenek.

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy Sztankovics azonnal behúzta a bajnokságot a Fradinak, és a Magyar Kupa szintén a vitrinbe kerülhet. Röviddel a meccs lefújása után ellepték a szurkolók a pályát, mindenki igyekezett közös fotókat készíteni a játékosokkal, míg a szerencsésebbek mezeket kaptak.

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsony Gergely a választók arcába hazudott

Szentkirályi úgy érzi, Karácsony gyakorlatilag a választók arcába hazudott, és nem érdemel több esélyt Budapest élén.