Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,897 $

Felrobbant egy üzemanyagot szállító kamion Nigériában, 8 ember életét vesztette

A lakosok megpróbálták kiszívni belőle a benzint, ekkor azonban a kamion felrobbant.

Fotó: Unsplash/Nathan Dumlao
Afrika

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Al Jazeera jelentése szerint legkevesebb nyolc ember életét vesztette Nigéria délnyugati részén: az üzemanyagot szállító kamion felrobbant, miután a lakosok megpróbálták kiszívni belőle a benzint.

A rendőrség közlése szerint a kamion vasárnap este Ondo állam egyik városrészében szenvedett balesetet, melynek következtében letért az útról és az oldalára borult. Csakhogy a helyiek is értesültek erről, és úgy gondolták, jó ötlet, ha kihasználják a lehetőséget, és üzemanyagot lopnak a kamionból. Soron kívül Megdőlt az országos és fővárosi hajnali melegrekord pénteken

Nigériában gyakran történnek balesetek üzemanyag-szállító kamionokkal, mivel a kőolajtermékeket gyakran közúton szállítják át az országon az elavult vasúti infrastruktúra miatt. A lakosok pedig valószínűleg azért akartak üzemanyagot lopni a balesetet szenvedett kamionról, mert a benzin ára is emelkedett az országban.

Ráadásul nem is kis mértékben: a korábbi 0,24 dolláros (85,15 forint) árról hirtelen 0,78 dollárra (267 forint) emelkedett a benzin ára literenként, ami a legmagasabb ár Afrika legnagyobb olajtermelőjének történetében azóta, hogy Bola Tinubu nigériai elnök május 29-i beiktatásakor eltörölte a népszerű üzemanyag-támogatást.

A támogatás eltörlése pedig masszív gazdasági nehézségeket okozott az országban, különösen az autósok, a háztartások és a generátorokat használó kisvállalkozások számára. Az elnök június 12-i beszédében a masszív áremelés kapcsán csak annyit mondott:

„Elismerem, hogy a döntés plusz terhet ró népünk tömegeire. Átérzem a fájdalmukat.”

Sokk Debrecenben, elhozta a 3 pontot a Mezőkövesd Dzsudzsákéktól

A kiesés elől menekülő Mezőkövesd váratlanul elhozta a 3 pontot a Debrecen otthonából az OTP Bank Liga aktuális fordulójában.