Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Felháborodtak a vasutasok – alig ezer vakcina jutott 36 ezer dolgozóra

Nyíregyháza, 2021. március 25. Bojti István háziorvos kibontja a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcináját nyíregyházi rendelőjében 2021. március 25-én. MTI/Balázs Attila
Belföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A vasutasok soron kívüli beoltására összesen 850 adag vakcinát adott a kormány, míg a szakszervezetnél legalább 1,8 ezer fertőzöttről tudnak.

850 adag covid elleni védőoltást szánt a kormány közel 36 ezer vasutas számára – adta hírül a Portfolio hírportál a Vasutasok Szakszervezetének hivatalos közleménye alapján, melynek elnöke szerint “szánalmas” felajánlás ez a döntéshozók részéről.

Soron kívül Lezuhant egy férfi a Margit hídról, nem tudták megmenteni

A szakszervezet azt írta, végtelenül felháborítónak tartják az eljárást, egyúttal kiemelték, azt várnák el, hogy minden regisztrált vasutast oltsanak be, első körben például azt a több ezer dolgozót, akik részt vesznek a vasúti forgalom fenntartásában.

Azon munkatársaik beoltását is előtérbe helyeznék, akik közvetlen kapcsolatba kerülnek az utasokkal és nagyobb létszámban egymással is. A koronavírus-fertőzésben megbetegedett vasutasok száma meredeken nő, a VSZ már 1,8 ezer páciensről tud.

A Vasutasok Szakszervezetének elnökét az is feldühítette, hogy még erről a 850 adag vakcináról sem tudni, ki, mikor, hol fogja beadni a szerencsés kiválasztottaknak, így teljes a tanácstalanság.