Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,95 Ft
Euró
394,02 Ft
Font
468,10 Ft
Bitcoin
64,137 $

Felháborodtak a vasutasok – alig ezer vakcina jutott 36 ezer dolgozóra

A vasutasok soron kívüli beoltására összesen 850 adag vakcinát adott a kormány, míg a szakszervezetnél legalább 1,8 ezer fertőzöttről tudnak.

...svg content...Nyíregyháza, 2021. március 25. Bojti István háziorvos kibontja a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcináját nyíregyházi rendelőjében 2021. március 25-én. MTI/Balázs Attila
Belföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

850 adag covid elleni védőoltást szánt a kormány közel 36 ezer vasutas számára – adta hírül a Portfolio hírportál a Vasutasok Szakszervezetének hivatalos közleménye alapján, melynek elnöke szerint „szánalmas” felajánlás ez a döntéshozók részéről.

A szakszervezet azt írta, végtelenül felháborítónak tartják az eljárást, egyúttal kiemelték, azt várnák el, hogy minden regisztrált vasutast oltsanak be, első körben például azt a több ezer dolgozót, akik részt vesznek a vasúti forgalom fenntartásában. Soron kívül Gyurcsány Ferenc: Fiatalok, ne vegyetek kábítószert

Azon munkatársaik beoltását is előtérbe helyeznék, akik közvetlen kapcsolatba kerülnek az utasokkal és nagyobb létszámban egymással is. A koronavírus-fertőzésben megbetegedett vasutasok száma meredeken nő, a VSZ már 1,8 ezer páciensről tud.

A Vasutasok Szakszervezetének elnökét az is feldühítette, hogy még erről a 850 adag vakcináról sem tudni, ki, mikor, hol fogja beadni a szerencsés kiválasztottaknak, így teljes a tanácstalanság.