Fauci kitart amellett, hogy az oltás nem okoz terméketlenséget a férfiaknál

Anthony Fauci, az amerikai Országos Egészségügyi Intézetek (NIH) fertõzõ betegségekkel foglalkozó intézetének igazgatója a koronavírus-járványról tartott albizottsági meghallgatásán a törvényhozás washingtoni épületében, a Capitoliumban 2021. április 15-én. MTI/EPA/The New York Times/Pool/Amr Alkify
not image

Borbély Fanni

2021. szeptember 17. - 21:53

Habár Anthony Fauci többször is változtatta álláspontját számos koronavírussal kapcsolatos kérdésben, a maszkok hasznosságától kezdve magának a vírusnak az eredetén át a kényszerítő intézkedések szükségességéig, mindezt annak érdekében, hogy növeljék a beadott oltások számát azok körében, akik vonakodnak beadatni.

Joe Biden amerikai elnök kormánya is belekeveredett a Nicki Minaj amerikai rapper azon állítása miatt kirobbant vitába, miszerint az oltás sterilizálja a férfiakat. Anthony Fauci, a Fehér Ház orvosszakmai főtanácsadója lett a legújabb politikai személyiség, aki hétfőn reagált a trinidadi születésű hip-hop sztár mostanra elhíresült tweetjére.

Minaj felrobbantotta az internetet, amikor azt írta, hogy unokatestvérének egyik barátja még a karibi szigetországban megkapta a vakcinát hetekkel azelőtt, hogy férjhez ment volna – szörnyű és életveszélyes eredményekkel.

“Nincs bizonyíték arra, hogy ez megtörténik, és nincs semmilyen okunk azt képzelni, hogy ez megtörténhet. Tehát a válasz a kérdésére az, hogy nem. Rengeteg a félretájékoztatás, főként a közösségi médiában, és az egyetlen mód, amit ismerünk a félretájékoztatás és a dezinformáció ellen, hogy sok helyes információt adunk, és lényegében leleplezzük az ilyen jellegű állításokat”

– mondta Fauci a CNN-nek adott tévéinterjújában.

“Nem hibáztatom őt semmiért, de kétszer is meg kellene gondolnia, hogy olyan információkat terjesszen, amelyeknek valójában semmi alapja sincs”

– tette hozzá Fauci.