Clouds
21 Budapest
Dollár
353,06 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
434,46 Ft
Bitcoin
27,590 $

Jövő héten megváltozhat a Facebook neve

TÉMÁK:
#Facebook #Tech
Unsplash
Smart
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Az amerikai nagyvállalat elhatározta, hogy az elnevezésében tükrözni fogja a metaverzum kiépítésére való összpontosítását, így komoly változásokra számíthatunk.

A Facebook vezérigazgatója, Mark Zuckerberg előreláthatólag a cég október 28-i Connect konferenciáján fog beszélni a módosításról. Az új márkanév valószínűleg a Facebook applikációt is úgy pozicionálná, mint egyet a sok termék közül egy olyan anyavállalat alatt, ami olyan alkalmazásokat felügyel, mint az Instagram, a Whatsapp és egyebek – írta a Portfolio.

Soron kívül Fontos üzenetet küldött a NAV az adózással kapcsolatban

Az új névvel egyértelműen a metaverzum kiépítésére való fókuszálást hangsúlyozzák, ami egy decentralizált, kriptovalutára épülő háromdimenziós virtuális valóság lesz.

A Facebooknak jelenleg 10 ezernél több alkalmazottja van, akik főként olyan hardvereket építenek, mint például AR-szemüvegek, amelyek Zuckerberg szerint átvehetik az okostelefonok szerepkörét a jövőben.

Gyakorlatilag át fogunk térni arról, hogy az emberek elsősorban közösségi médiavállalatnak tekintsenek minket arra, hogy egy metaverzum vállalatként tekintsenek ránk” – mondta Zuckerberg egy júliusi sajtótájékoztatón.

A márkanévváltás egyébként arra is szolgálhat, hogy még jobban elkülönítse a Zuckerberg által célul kitűzött futurisztikus munkát a sorozatos vizsgálatoktól és a finoman szólva sem kedvező társadalmi megítéléstől, amely jelenleg a Facebookot a közösségi platform működése miatt éri – írta a lap.