A Manchester City nyerte az FA-kupát a Manchester United ellen a döntőben

Fotó: EPA/DANIEL HAMBURY
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Egymásnak feszült a Manchester City és a Manchester United az FA-kupa döntőjében, így mindenképpen egy manchesteri csapathoz kerülhetett a kupa.

Voltak idők, amikor a Manchester City az esélytelenek nyugalmával vágott neki a Premier League-nek és a különböző sorozatoknak. Miután közel-keleti tulajdonosa lett a klubnak, minden megváltozott, és ez az United számára is rossz hírt jelentett.

Óriási összegeket fordítottak a keret átalakítására, majd nem sokkal később sorra jöttek a bajnoki címek, míg a Vörös Ördögök Sir Alex Ferguson visszavonulásával letértek a győzelem útjáról, és azóta sem nyertek bajnokságot.

Ezzel szemben a City igen, és Guardiola vezetésével a klub történetének legfényesebb időszakát élhetik meg. A két manchesteri csapat között nagy a különbség, sokszor még a City kispadja is erősebb, mint az United kezdője, de a Ten Hag irányításával ez változóban van.

Miközben a Manchester City az első BL-győzelmére készül az Inter ellen, az FA-kupában is döntőt játszhattak. Az United volt az ellenfél, ahol még a sérülések is közbeszóltak, így a City még nagyobb favoritként vághatott neki a finálénak.

Csak egyszer tudott válaszolni az United

A lehető legrosszabbul kezdődött a mérkőzés az United számára, nem várt módon már az első percben gólt kaptak. Gundogan volt a gólszerző, aki De Bruyne passzát értékesítette, és ezzel finoman szólva is megadta az alaphangot.

A Vörös Ördögök rajongói közül többen még el sem foglalták a helyüket, amikor már hátrányban voltak a manchesteri vörösök. A 33. percben jött a válasz egy szabálytalanságot követően, Fernandes értékesítette a büntetőt.

A második félidő eleje is hozott egy City-gólt, megint Gundogan köszönt be, és ismét csak De Bruyne adta a passzt. Az United nem adta fel, és ugyan voltak helyzeteik, másodszorra már nem tudtak egyenlíteni, így a City-hez került az FA-kupa. A hosszabbításban is volt egy nagy lehetősége az Unitednek, amivel nem éltek, és ez sokba került.