Két zseniális F1-es rajt a Spanyol Nagydíjról, amit látnod kell

Fotó: Max Verstappen, a Red Bull holland címvédője (b) vezeti a mezőnyt a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Spanyol Nagydíjának rajtja után a Barcelona melletti montmelói pályán 2023. június 4-én. MTI/EPA/EFE/Enric Fontcuberta
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A Mercedes és az Alfa Romeo versenyzője is közel 10 helyet javított, elképesztően nagy rajtot vettek.

Már túl is vagyunk a Spanyol Nagydíjon, ami után még nagyobb előnnyel vezeti a bajnokságot Max Verstappen. A Red Bull sem panaszkodhat, drasztikus a differencia a többi csapathoz képest, és még mindig az idény első felében járunk.

Soron kívül Kiderült, ki az esztergomi robbantás TEK-es áldozata

Ez csak azt vetíti előre, hogy egy igen sima bajnokságot láthatunk a jövőben az első helyért illetően. A Spanyol Nagydíjon is rettentően gyorsak voltak a Red Bullok, míg Lewis Hamilton csodák csodájára versenyben maradt.

Lando Norris keményen találta el a Mercedest, ami végül egyben maradt, még csak defektet sem kapott a rekorder világbajnok. George Russell hátrébbről indult a rossz időmérője után, de így is dobogós lett, és mindössze egy hellyel volt rosszabb, mint Hamilton.

Russell rajtját újra és újra érdemes megnézni, ugyanakkor az Alfa Romeo kínai pilótájáról sem feledkezhetünk meg. Végül kilenc helyet ugrottak előre, és finoman szólva sem unatkoztak az első körökben.

Nagyot mentek, dicséretet érdemelnek, és pontosan erről szól a Forma-1. Mindketten meglátták a réseket, és kihasználták azokat, addig a többiek csak későn eszméltek fel, akkor pedig már mindegy volt.