Ez lehet a Facebook új neve

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021. október 22. - 07:14

Az internet lényegében felrobbant, miután kiszivárgott, hogy a közösségi média legnépszerűbb platformjának neve jövő héten megváltozhat.

Rengeteg spekuláció keringett a világhálón annak kapcsán, pontosan hogyan hívhatják majd a Facebookot a metaverzummá való átálláshoz köthető módosítások apropóján – egyesek úgy gondolták, „Bookface”-szé vagy éppen „Zuckussy”-vá válhat.

A Facebook egykori polgári fedhetetlenségi vezetőjét, Samidh Chakrabartit is megkeresték, aki a Bloomberg hírportálnak elmondta, szerinte sokkal egyszerűbb, könnyen megjegyezhető nevet választhatnak Zuckerbergék.

A szakember véleménye szerint a metaverzumra célozva mindössze „Meta” névre keresztelhetik a közösségi platformot, ami azon túl, hogy rendkívül trendinek és fiatalosnak hangzik, reflektál a cég célkitűzéseire is.

Újságírók észrevették, hogy van valami Chakrabarti elméletében, hiszen a Meta.com domén egyenesen a Meta.org weboldalra irányítja át a szörfözőket, ami egy biotechnológiai weblap, amely a Mark Zuckerberg feleségéhez tartozó Chan Zuckerberg Initiative szervezethez köthető.

Természetesen nem szabad mérget vennünk az új teóriára, mégis jó látni, hogy ennyire lázban tart mindenkit a névváltoztatás, holott alapjaiban véve a Facebook funkciói maradnak a régiben.