Évek óta a munkatársai lelövéséről beszélt a kaliforniai tömeglövöldöző

Fotó: San Jose Police Department Media Relations/Twitter
not image

Kornis Vivien

2021. május 27. - 19:49

Évekig fantáziált munkatársai meggyilkolásáról a férfi, aki szerdán tüzet nyitott kollégáira a San Joséban, és előbb 9 emberrel, majd magával is végzett.

Samuel Cassidy-ként azonosították a támadót, aki 9 munkatársával végzett szerdán a kaliforniai San Joséban, a közlekedési vállalat rendezőpályaudvarán

Az AP hírügynökség információi szerint Cassidy-t korábban szexuális erőszak elkövetésével gaynúsították meg, és exfelesége elmondta, hogy a férfi több mint egy évtizede fantáziált arról, hogy tüzet nyit, és meggyilkolja munkatársait a Valley Közlekedési Hatóságnál. 

“Soha nem hittem neki, és soha nem is történt meg. Mostanáig” – mondta el könnyek között Cassidy volt felesége szerdán, nem sokkal azután, hogy exférje 9 emberrel végzett a pályaudvaron a reggeli órákban, majd öngyilkos lett.

Miután házassága felbomlott, a férfi egy online társkereső oldalon kezdett ismerkedni, majd járni kezdett egy nővel. Cassidy volt barátnője elmondta, hogy a férfi rendszeresen bántalmazta, megerőszakolta, és anális szexre próbálta meg rákényszeríteni. A fizikai, szexuális és mentális erőszak miatt a nő bírósághoz fordult, és távoltartási végzést szerzett a férfi ellen. 

Cassidy 2012-ben kezdett dolgozni a közlekedési társaságnál.