Legalább 8 halálos áldozata van a kaliforniai pályaudvaron kitört tömeglövöldözésnek

Fotó: Pixabay
not image

Kornis Vivien

2021. május 26. - 20:40

Egy kaliforniai rendezőpályaudvaron nyitott tüzet kollégáira és az ott tartózkodókra a közlekedési vállalat munkatársa.

A Valley Közlekedési Hatóság (VTA) alkalmazottja szerdán reggel tüzet nyitott a kaliforniai San Jose egyik rendezőpályaudvarán, és legalább 8 emberrel végzett – közölték a hatóságok. 

A CNN tudósítása szerint a gyanúsított férfi szintén életét vesztette, de a hatóságok ennek okairól nem nyilatkoztak. A seriff hivatala elmondta, hogy jelenleg robbanószerek után kutatnak a közlekedési célú épületben, miután információkat kaptak arról, hogy bombákat rejtettek el a területen. 

A helyszínre több bűnüldöző és rendfenntartó hatóság egységei és a hivatásos tűzoltók is kivonultak a protokollnak megfelelően – erősítette meg a seriff hivatala.

A támadás során a VTA munkatársai közül is többen életüket vesztették és megsebesültek. A társaság vezetősége együttérzését fejezte ki az áldozatok szerettei felé. 

A városban a közlekedést leállították a helyszínelés idejére, a támadás motivációjáról vagy a támadó személyazonosságáról egyelőre nem közöltek információt a hatóságok.

A város polgármestere és az érintett szakszervezet szintén együttérzését és szolidaritását fejezte ki, Gavin Newsom kaliforniai kormányzó pedig közölte, hogy figyelemmel kíséri az eseményeket.