Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
445,53 Ft
Bitcoin
23,007 $

Az EU figyelmeztette a TikTok vezetőjét, sürgősen változtatnia kell

Fotó: Unsplash/Solen Feyissa
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A TikToknak is kötelessége megfelelni a legújabb uniós szabályoknak, ennek kapcsán pedig Thierry Breton, belső piacért felelős uniós biztos figyelmeztette a TikTok vezetőjét.

A Reuters jelentése szerint Thierry Breton, belső piacért felelős uniós biztos nemrég konzultált a TikTok vezetőjével, s jelezte számára, hogy mivel a platformot rengetegen használják – többségében pedig fiatalok, akik közül sokan sérülékenyek –, a platformnak mielőbb intézkednie kell, hogy megfeleljen a legújabb uniós szabályoknak.

Soron kívül Évente 200 milliárdba kerül az elhízás a magyar egészségügy számára

Mint ismert, a DSA néven is emlegetett új szabályokról Európai Unió Tanácsa és az Európai Parlament még 2022 tavaszán állapodott meg: a DSA célja az illegális, illetve a hamis online tartalmak terjedésének hatékony kezelése, valamint az alapvető jogok védelme a digitális térben.

A EU azonban úgy tűnik, most megunta a várakozást, és szemmel láthatóan egyre nagyobb nyomást gyakorol a platform vezetőségére, hogy végre megfeleljen az új szabályoknak. A DSA célja a fentebb felsoroltak mellett az is, hogy javítsa a tartalmak moderálását, s átláthatóbbá tegyék, hogy egyes tartalmakat miért távolítottak el a platformról.

Thierry Breton, belső piacért felelős uniós biztos a TikTok vezetőjével, Sou Ce Chew-val közölte, hogy a platformnak már a szeptember 1-jei határidő előtt be kell tartania az új szabályozást, a DSA pedig lehetőséget nyújt az EU-nak, hogy a vállalatokat az éves árbevételük 6 százalékáig terjedő pénzbírsággal sújtsa, a legsúlyosabb esetben pedig akár még a piacról is kitilthatják az érintetteket.