Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
364,83 Ft
Euró
394,50 Ft
Font
466,81 Ft
Bitcoin
68,318 $

Szemetet és ürüléket dobál Észak-Korea a levegőből Dél-Koreára

Dél-Korea kiadta a riasztást a lakosságnak, miután számos olyan szeméttel és ürülékkel teli léggömböt fedeztek fel, amiket Észak-Korea küldött feléjük.

...svg content...Fotó: Unsplash/Micha Brändli
Ázsia

Hujber Dávid

Szerkesztő

Dél-Korea és Észak-Korea kapcsolata továbbra sem mondható idillinek. Legutóbb Észak-Korea figyelmeztetést küldött Japánnak, hogy mire készül, melynek hatására a déliek is nemtetszésüket fejezték ki. Nem sokkal később rakéta emelkedett a levegőbe Észak-Koreából, ami újabb feszültséget szült.

Kiderült, hogy ugyan Észak-Korea ugyan már a második kémműholdját is levegőbe engedte, az sikertelen volt. Az első kémműholdja sikeres pályára állítása előtt kétszer is kudarcot vallott a kilövés, de az északiak nem adták fel, és most sem teszik, újabb kilövésekkel készülnek, mert idén több kémműholdat akarnak pályára állítani. Soron kívül Magyar Péter súlyos hibát követett el az ATV-s kisétálásával?

Dél-Korea most arról adott ki figyelmeztetést az észak-koreai határ közelében élőknek, hogy legyenek figyelmesek, miután a média jelentése szerint több mint 90 léggömböt észleltek, amik különféle tárgyakat, köztük szemetet és ürüléket szállítottak. A dél-koreai hadsereg közölte, az erősen megerősített határ közelében azonosítatlan tárgyakat észleltek, amikről azt feltételezik, hogy Észak-Koreából származnak.

Észak-Korea válaszolt a piszkos dolgokra

Felszólították az embereket, hogy maradjanak távol ezektől a tárgyaktól, és jelentsék azokat a hadseregnek vagy a rendőrségnek. Szerdáig összesen már több mint 90 ilyen léggömböt észleltek, amiknek egy része a földön landolt, míg sok más elem még mindig a levegőben voltak – jelentette a Yonhap News egy katonai forrásra hivatkozva.

A Reuters azt írja, a dél-koreai médiában megjelent fotók alapján egy felfújt fehér léggömböt mutattak, amihez egy műanyag zacskó volt odakötve, míg egy másik ilyen elem körül a földet érés után szemetet találtak. Észak-Korea védelmi miniszterhelyettese vasárnap arról beszélt, hogy az önvédelmük jegyében figyelmeztetésképpen hulladékot és mocskot küldenek majd Dél-Koreára, válaszul a „piszkos dolgaikra”.

Dél-Korea aktivistái évek óta küldenek ilyen léggömböket Észak-Koreába, amikben az ottani vezetőket kritizáló szórólapokat találni, de olyan USB-ket is tartalmaznak, melyeken keresztül az emberek K-pop zenei videókat nézhetnek, amit súlyosan tilt az északi kormány. A két ország technikailag még mindig háborúban áll egymással, miután csak fegyverszünetet kötöttek 1953-ban.

Medgyessy szerint Magyar Pétertől már nem lesz elég az, amit eddig csinált Orbán Viktor ellen

Medgyessy Péter korábbi miniszterelnök szerint Magyar Péternek a Fidesz személyében egy nagyon nehéz és erős párttal kell szembenéznie a 2026-os választáson, ami egészen más kihívás, mint a baloldal.

Fotókon Szoboszlaiék nyilvános edzése az Európa-bajnokságról

Napok választják el a magyar válogatottat, hogy pályára lépjenek az Európa-bajnokságon, ami izgalmasnak ígérkezik.

Magyar Péter súlyos hibát követett el az ATV-s kisétálásával?

A Tisza Párt vezetője még mindig csak tanulja, milyen politikusnak lenni, és Medgyessy Péternek megvan a véleménye arról, amit az ATV-ben látott Magyar Pétertől.