Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,71 Ft
Euró
396,21 Ft
Font
468,86 Ft
Bitcoin
65,314 $

Észak-Korea újabb rakétát lőtt ki

Miután Phenjan közölte, hogy valamikor június 4-e előtt műholdat fog fellőni, hirtelen történt egy rakétaindítás.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/KCNA
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő

A dél-koreai hadsereg számolt be arról, hogy mindössze pár órával azután, hogy Phenjan közölte, valamikor június 4-e előtt műholdat fog fellőni, Észak-Korea azonosítatlan lövedéket lőtt ki hétfőn a nyugati partjainál húzódó déli pályán.

A dél-koreai vezérkari főnök arról számolt be, a kilövés a jelek szerint Dongcsang-riből indult, az ország északnyugati részéből, ahol Észak-Korea fő űrrepülőközpontja található. Soron kívül Gyorsabbá és egyszerűbbé válik a C-kategóriás jogosítványok megszerzése

A kilövés nyomán a japán kormány hétfőn sürgősségi figyelmeztetést adott ki a déli lakosoknak, hogy vonuljanak fedezékbe egy észak-koreai rakéta esetleges fenyegetése miatt, majd feloldotta a figyelmeztetést, s közölte, hogy a rakéta várhatóan nem repül át japán terület felett.

Japán a J-Alert rendszeren keresztül közölte, hogy Észak-Korea a jelek szerint rakétát lőtt ki, ezért küldte ki a figyelmeztetést a déli Okinawa prefektúra lakosainak. Észak-Korea korábban a nap folyamán arról értesítette Japánt, hogy május 27. és június 4. között műholdat tervez fellőni.

Az NHK japán közszolgálati televízió által sugárzott felvétel alapján egy narancssárga pontnak tűnő tárgy repül az éjszakai égboltra, majd lángba borul egy Kína és Észak-Korea határához közeli területen. Szakértők szerint vélhetően folyékony üzemanyag éghetett a felvételen, ám a videó elemzése továbbra is folyamatban van.

Rossi szerint Gündogan egyértelműen szabálytalan volt, dühös a játékvezetőre

Minden Marco Rossi arcára volt írva, aki szerint a nap leggyengébb teljesítményét a játékvezető nyújtotta.

Gulácsi szerint minimum kétséges volt Németország első gólja

Gulácsi Péter egészen közelről nézhette végig Gündogan lökését, ami végül sokba került, mert a játékvezető nem ítélt szabálytalanságot.