Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
362,44 Ft
Euró
392,16 Ft
Font
457,89 Ft
Bitcoin
60,988 $

Észak-Korea a földdel tenné egyenlővé Dél-Koreát, ha támadás éri őket

Kim Dzsong Un, Észak-Korea vezetője azt mondta, adott esetben készek a földdel egyenlővé tenni Dél-Koreát.

Fotó: EPA/KCNA
Ázsia

Takács Petra

Szerkesztő

Minden eddiginél rosszabb a diplomáciai kapcsolat Észak-Korea és Dél-Korea között. Kim Dzsong Un megszakította a kapcsolatot Dél-Koreával, és hallani sem akar az egyesítésről. Sőt, a legnagyobb ellenségként tekint a szomszédos országra, és legutóbb már arról beszélt, ha megtámadják őket, Phenjan nem habozik, véget vet Dél-Koreának.

Ezzel abszolút mélypontra süllyedtek a kapcsolatok a két ország között, miközben Észak-Korea sorra hajtja végre a rakétakísérleteit. Többek között egy új atom-tengeralattjárót is épít, és számos atomfegyverrel rendelkezik. Ahogyan Észak-Korea fogalmazott, ha akár 0,001 milliméternyi területsértést is tapasztalnak, háborút indítanak. Soron kívül Kiderült, mikortól lehet megvásárolni a magyar válogatott hazai meccseire a bérleteket

Kim a KCNA szerint úgy fogalmazott, ha az ellenség erőszakot merne alkalmazni velük szemben, olyan bátor döntést hoznak, ami megváltoztatja a történelmet, és nem haboznak mozgósítani a fegyvertárukat, hogy eltöröljék őket a föld színéről. Kimi hozzátette, számára nem opció, hogy a békéért könyörögjenek, tárgyalás útján sem.

Megismételte, Észak-Korea hadseregének csapást kell mérnie az ellenségre, és megsemmisíteni azt, ha provokálják őket, utalva ezzel Dél-Korea közös hadgyakorlataira az USA-val. Kim hangsúlyozta, ha lerombolják Dél-Koreát, azt országuk örök biztonságának érdekében tennék – írja a CNA.

Dél-Korea viszont azon a véleményen van, ha Észak-Korea háborút indít, azzal saját rendszerének vet véget. Az USA teljes vállszélességgel támogatja Dél-Koreát, és készek katonai támogatást nyújtani a jövőben is számukra. Az északiak a déliek mellett az amerikai nemzetre szintén ellenségként gondol.