Dollár
393,44 Ft
Euró
406,56 Ft
Font
470,04 Ft
Bitcoin
16,277 $

A dán csapatkapitánynak is nagy szerepe van Eriksen életben maradásában

Koppenhága, 2021. június 12. A dán Simon Kjaer csapattársa, Christian Eriksen barátnõjét, Sabrina Kvist Jensent vigasztalja, miután Eriksent hordágyon levitték a pályáról a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának elsõ fordulójában Finnország ellen játszott mérkõzésen Koppenhágában 2021. június 12-én. MTI/EPA/Getty pool/Stuart Franklin
not image

Nagy Noel

2021. június 12. - 22:40

Simon Kjaer, a dán labdarúgó válogatott csapatkapitánya a mai nap folyamán megmutatta, hogyan kell egy kapitánynak és egy igazi vezetőnek viselkednie.

Mint arról mi is beszámoltunk, Christian Eriksen, a dánok játékmestere a mérkőzés első félidejének utolsó perceiben esett össze a pályán, ahol újra is élesztették. Hosszú, sokkoló percek teltek el, az egész futballvilág aggódva figyelte az eseményeket.

Soron kívül Itthon is hatalmasat emelkedhet a cigaretta ára az Európai Bizottság döntése miatt

Jelenlegi információk szerint a helyzet szerencsére győzelemmel zárult, ugyanis Christian Eriksen ugyan jelenleg kórházban fekszik, állapota stabil és eszméleténél van. Ebben nagyon sok embernek szerepe van, köztük a gyorsan reagáló orvosi stábnak.

Jelentős szerepe van Eriksen életben maradásában Simon Kjaernek is, aki Dánia csapatkapitányaként rendkívül gyorsan cselekedett. Mindenki közül ő rohant oda először az összeeső Eriksenhez és szólt azonnal az orvosisoknak, hogy baj van.

Amíg az orvosi stáb nem érkezett ki a megfelelő felszerelésekkel, addig Kjaer biztosította, hogy Eriksen légutai szabadon maradjanak és meggyőződött arról, hogy ne nyelje le a nyelvét – aminek ilyen helyzetekben megvan a reális veszélye.

Kjaer ezt követően megkezdte a szívmasszást a bajban lévő játékmesteren, és egészen addig, ameddig az egészségügyi stáb meg nem érkezett a megfelelő felszerelésekkel, folyamatosan azon dolgozott, hogy Eriksen életben maradjon.

A kapitány és vele együtt Kasper Schmeichel, a csapat hálóőre eközben irányították a csapat többi tagját, hogy állják körbe Eriksent, hogy a média ne tudja élőben közvetíteni a – szó szoros értelmében – életmentő beavatkozást, és a szurkolók is minél kevesebbet lássanak.

Kjaer és Schmeichel a kör megszervezését követően pedig Eriksen pályára berohanó, érthető módon sokkos állapotban lévő feleségéhez mentek oda, és próbálták a körülményekhez képest minél inkább megnyugtatni, hogy férjével minden rendben lesz.

Nem véletlen, hogy a közösségi médiában elképesztő szeretet- és megbecsüléshullám indult be Kjaer irányába, akit „hősként”, „igazi vezérként” és „igazi kapitányként” emlegetnek. Kjaer végig higgadt tudott maradni a sokkoló képsorok közben, míg a dán és a finn játékosok jelentős része is sírva szurkolt Eriksen túléléséért.

Kjaer valóban megmutatta a mai nap során, hogyan kell egy igazi csapatkapitánynak, egy igazi vezetőnek viselkedni, és egyáltalán nem túlzás állítani, hogy komoly szerepet vállalat abban, hogy Eriksen esete nem tragédiával végződött.