Clouds
21 Budapest
Dollár
342,57 Ft
Euró
368,79 Ft
Font
430,63 Ft
Bitcoin
25,712 $

Tudtad, hogy eredetileg nem Keanu Reeves alakította volna John Wicket?

TÉMÁK:
#Keanu Reeves
Fotó: MTI/EPA/Hayoung Jeon
Kult
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Bármennyire is meglepő, az alkotók eredetileg egy teljesen más karakterű színészre gondoltak.

Keanu Reeves a John Wick-szériával képes volt újra életre kelteni az akciófilm műfaját, amikor elvállalta a film főszerepét, csakhogy ez majdnem nem történt meg. A film első részében Keanu Reeves alakítja John Wicket, a bérgyilkost, aki olyan halálos, mint az orosz szindikátus által alkalmazott orosz mumus, a „Baba Yaga”.

Soron kívül Nem kritikus Berlusconi állapota

A szindikátus feje elküldi a fiát, hogy törjön be John otthonába, ezután ellopja a régi autóját és megöli a kutyáját. Ezek a filmek a bérgyilkosok földalatti világába nyújtanak betekintést, miközben az alkotók egy hatalmas franchise-t hoztak létre, mely eddig több mint 580 millió dolláros bevételt hozott a konyhára.

Csakhogy az első John Wick-film majdnem nem készült el, és Reeves majdnem nem kapta meg a mára ikonikussá vált karakter szerepét. Így visszatekintve nagyon nehéz elképzelni a John Wick-franchise-t Reeves nélkül, ám most kiderült, hogy amikor a stúdió először keresett színészeket a hírhedt bérgyilkos szerepére, az alkotók olyan idősebb színészeket néztek ki, mint Clint Eastwood és Harrison Ford.

A sorozat producerei ugyanis úgy érezték, a karakternek egy olyan férfinak kell lennie, aki már nyugdíjas éveit tapossa, ugyanakkor bármire képes. Ha ez nem lenne elég, volt egy olyan idő, amikor úgy tűnt, hogy a film egyáltalán nem valósul meg: a kreatív folyamat nagyon korai szakaszában ugyanis a stúdió vezetőinek nem igazán tetszett a forgatókönyv.

A film rendezője, Chad Stahelski a Screen Rantnek a San Diego-i Comic-Conon elmondta, hogy a stúdió nemes egyszerűséggel azért nem akarta ezt a filmet, mert ez nem egy „randifilm”.