Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,22 Ft
Euró
389,73 Ft
Font
455,51 Ft
Bitcoin
51,245 $

Erdőtüzek pusztítanak Chilében, legkevesebb 110 ember életét vesztette

Halálos erdőtüzek perzselik fel Chile középső részét, melyek következtében már legkevesebb 110 ember életét vesztette.

Fotó: EPA/Adriana Thomasa
Dél-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

A CNA értesülései szerint a Chile középső részén pusztító erdőtüzek halálos áldozatainak száma vasárnap összesen 112 főre emelkedett. Vasárnap azonban Gabriel Boric elnök arra figyelmeztetett, hogy a halálos áldozatok száma „jelentősen” emelkedni fog, mivel a csapatok akkor kezdték meg a kiégett városrészek átkutatását.

A tűzoltók jelenleg is lángokkal küzdenek Valparaiso tengerparti turisztikai régiójában, ám az oltási munkálatokat jelentősen megnehezíti, hogy a nyári hőhullám a hétvégén 40 fokot is meghaladó hőmérsékletet eredményezett napközben. Abraham Mardones, egy helyi hegesztő megosztotta, pénteken csak percei voltak a menekülésre, a tűz ugyanis alig 10 perc alatt felemésztett egy egész domboldalt, ezzel együtt pedig az ott található lakóházakat is: Soron kívül Fontos változás a nyugdíjaknál – egy új lehetőség is megnyílt

Noha Mardones azóta visszatért egykori otthonához, abból csak hamu maradt, s több szomszédját is megtalálta, akiket váratlanul ért a tűz, s életüket vesztették otthonaikban. A belügyminisztérium vasárnap késő esti közlése szerint az orvosszakértői hivatalhoz 112 halálos áldozat holtteste érkezett, akik közül 32 áldozatot már azonosítottak.

A hivatalos közlés szerint az országban jelenleg legkevesebb 40 tűzvész van folyamatban, s figyelmeztettek, a halálos áldozatok száma vélhetően jelentősen emelkedni fog. Macarena Ripamonti, Vina del Mar polgármesterének közlése szerint a városban legkevesebb 190 embert tartanak nyilván eltűntként, akiket jelenleg is keresnek.

Megszólalt a Ferencváros edzője az Újpest történelmi kiütése után

A Ferencváros edzője, Dejan Sztankovics érthető módon nem panaszkodott arra, hogy nem lett 6-0 a vége az Újpest ellen.