Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,012 $

További Hírek

A légitársaság közlése szerint ugyanis a nyaralókat nem riasztják el a pusztító erdőtüzek, sőt: első negyedéves nyereségük a négyszeresére emelkedett.

A hatóságok közlése szerint 16 ezer embert szárazföldön, további 3000-et pedig a tengeren evakuáltak a Rodosz szigetén immáron egy hete tomboló erdőtüzek miatt.

Az ország korábban nem látott mértékű, súlyos erdőtüzekkel küzd.

Kanada hivatalosan is közölte, hogy a valaha volt legsúlyosabb erdőtűzszezonnal küzdenek, a füst pedig hétfőn átjutott az Atlanti-óceánon és elérte Nyugat-Európát.

A rendkívül száraz időjárás és a viharos szél is táplálja az újabb kanadai erdőtüzeket, a hatóságok pedig figyelmeztettek a veszélyessé vált levegőminőség az amerikaiakat is veszélyezteti.

Miután az éghajlatváltozás nyomán tavaly világszerte pusztítottak erdőtüzek, az amerikai kormány úgy határozott, 930 millió dollárt különít el arra a célra, hogy ritkítsák az erdőket, ezzel megelőzve a potenciális erdőtüzeket.

Szomorú adatokat közölt az EU a tavalyi erdőtüzek kapcsán: az uniós bizottság közleménye szerint a tavalyi év 2017 után a második legrosszabb volt az EU területén leégett területek tekintetében azóta, hogy az Európai Unió 2006-ban ilyen típusú feljegyzéseket kezdett készíteni.

Újabb hőhullám sújtja Európát, melynek következtében ismét erdőtüzek alakultak ki: csütörtökön szinte egyszerre lángoltak Franciaország, Spanyolország és Portugália erdei.

Amikor tavaly augusztusban erdőtűz pusztított Görögországban, mely felperzselte a földet és megannyi fát pusztított el, Stathis Albanis már érezte, hogy méhészete nagyon komoly problémák elé néz.

Főként Nyugat-Európát sújtja a hőhullám, a hőség miatt pedig erdőtüzek keletkeztek, Franciaországban, az Egyesült Királyságban és Spanyolországban is, ám az oltási munkálatokat nagyban nehezítik az időjárási körülmények.