Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,515 $

ENSZ: több mint 800 szudáni vesztette életét Dárfúr régióban egy támadásban

Egy többnapos támadást intéztek a szudániak ellen, melynek következtében legkevesebb 800-an életüket vesztették Dárfúr régióban.

Fotó: Unsplash/Yusuf Yassir
Afrika

Takács Petra

Szerkesztő

Az AP jelentése szerint az ENSZ és a helyi orvosok arról számoltak be, hogy egy félkatonai alakulat harcosai és a velük szövetséges arab milíciák erőszakkal bevonultak egy városba a szudáni háború sújtotta Dárfúr régióban, a többnapos támadás során pedig több mint 800 szudánit gyilkoltak meg.

A Nyugat-Dárfúr tartományban található Ardamata elleni támadás még a hónap elején történt, s csupán egyike legutóbbi a dárfúri atrocitásoknak, melyek a szudáni hadsereg és a félkatonai gyors támogató erők (RSF) közötti hónapok óta tartó háborúban sanyargatták a lakosságot. Soron kívül Megvannak a nyerőszámok, óriási volt a tét az Ötöslottón

Mint ismert, Szudánban már április közepe óta káosz uralkodik, amikor is a katonai főnök, Abdel-Fattah Burhan tábornok és a félkatonai gyors támogató erők parancsnoka, Mohamed Hamdan Dagalo tábornok között lappangó feszültség nyílt háborúvá fajult.

Az elmúlt hetekben az RSF előrenyomult Dárfúrban, s egész városokat és településeket foglalt el a kiterjedt régióban, annak ellenére, hogy a háborús felek a múlt hónap végén visszatértek a tárgyalóasztalhoz Szaúd-Arábiában. Az Egyesült Államok és Szaúd-Arábia által közvetített tárgyalások első fordulója nem vezetett tűzszünethez.

22-szert szúrták meg a börtönben a közismert rendőrt

Összesen 22 szúrást kapott a börtönben az a rendőr, akit még George Floyd halála miatt ítéltek el.