Clouds
21 Budapest
Dollár
353,11 Ft
Euró
384,30 Ft
Font
434,78 Ft
Bitcoin
27,406 $

Élve találták meg a romok alatt a Chelsea és a Newcastle korábbi játékosát

Fotó: MTI/AP
Európa

Szabó Kata

Szerkesztő

Folyamatosan nő a Törökországot és Szíriát sújtó földrengés halálos áldozatainak száma, ám közben szerencsére időnként jó hírek is érkeznek.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Newcastle közleményt adott ki, melyben leírták, hogy korábbi játékosuk, Christian Atsu is a törmelékek alatt rekedt Törökországban, mostanra azonban kiderült, hogy túlélte a tragikus történéseket.

A Chelsea és a Newcastle korábbi labdarúgója jelenleg a török Hatayspor játékosa, a földrengés bekövetkeztekor pedig a klub más tagjaival egyetemben egy összeomló épületben tartózkodott Antakya városában.

A portugál A Bola című lap török forrásokra hivatkozva arról ír, hogy Atsut több órás keresőmunkálatok után találták meg.

Megtalálásakor a labdarúgónak légzési problémái voltak, és a jobb lába is megsérült, ami miatt azonnal kórházba szállították, ám állapotával kapcsolatban bővebb információt egyelőre nem közöltek.

Ami a Hatayspor többi játékosát és alkalmazottját, köztük a csapat sportigazgatóját, Taner Savutot illeti, róluk egyelőre nincs információ.

A Törökországot és Szíriát egyaránt sújtó nagyerejű földrengésben eddig több mint 3600-an vesztették életüket.