Elon Musk az Apple vezérigazgatója szeretett volna lenni

MTI/AP/Matt Rourke
not image

Kulcsár Péter

2021. augusztus 1. - 10:43

Ördögi ötletet eszelt ki korábban a Tesla és a SpaceX vezérigazgatója, kiderült ugyanis, hogy néhány évvel ezelőtt az Apple-t célozta meg, ám a terve végül kudarcba fulladt.

A Los Angeles Times hírportál riportjából kiderült, hogy közel álltunk hozzá, hogy Tim Cook helyett a techguru Elon Musk vegye át a vezetést az Apple élén, bár ehhez az kellett volna, hogy rövid idő alatt óriási mennyiségű pénzt gyűjtsön össze a mogul a cégének, ami végül nem sikerült.

Ami még ezen is túlmutat, hogy 2016-ban, a Tesla legsötétebb éveiben, amikor a Model 3-ból nagyon kevés fogyott, Elon Musk felkereste Tim Cookot azzal a szándékával, hogy beszéljék meg az adásvételi szerződéssel kapcsolatos dolgokat.

Ekkor a techguru azt szerette volna elérni, hogy az Apple vezérigazgatója belemenjen az ügyletbe, így a Tesla a cupertinóiak kezébe kerülhetett volna, ez viszont nem történt meg, mivel Cook és Musk egyaránt kihátráltak a kezdeményezés mögül.

Nehéz megmondani, hogy mi lett volna, ha Tim Cook elfogadja Musk ajánlatát, illetve akkor, ha a Tesla és a SpaceX révén akkora vagyonra tett volna szert a dél-afrikai származású amerikai üzletember, hogy egyszerűen bekebelezi az Apple-t.

Láthattunk volna Neuralinkkel felszerelt iPhone-okat, esetleg önjáró, újrahasznosítható elektromos autókat, amelyek iPadekkel irányíthatóak? Lehetséges, bár mindez csupán a fantáziánk szüleménye maradhat mindörökre.