Valóságos istenként kell tisztelniük az alkalmazottaknak Elon Muskot

MTI/AP/Matt Rourke
not image

Kulcsár Péter

2021. július 31. - 08:24

Ha végighajtunk a Las Vegasban található Loop földalatti alagúton, amelyet Elon Musk cége tervezett meg, akkor egészen bizarr portrét kaphatunk a nárcisztikus multimilliárdos üzletemberről.

A The Boring Company által üzemeltetett alagútrendszer sofőrjeit arra instruálták, hogy ha az utasok fejében bármilyen kérdés is fogalmazódna meg, arra egy előre megírt szövegkönyv alapján válaszoljanak – írta a TechCrunch magazin.

Ebben az utasításban az áll, hogy Elon Muskot valóságos techistenként kell tisztelni, és kizárólag pozitív fényben tüntethetik fel a SpaceX és a Tesla vezérigazgatóját, máskülönben a kirúgás veszélye fenyegetheti őket.

A szöveg eléggé disztopikus, például ha az utas azt kérdezi, hogy mióta dolgozik egy adott sofőr a The Boring Company vállalatnál, akkor azt kell rá felelni, hogy „éppen elég ideje, hogy jól ismerjem ezeket az alagutakat és Elon Muskot.”

Ha bármilyen Muskkal kapcsolatos kérdés merülne fel, arra kizárólag olyan válaszokat adhatnak az autók vezetői, mint például, hogy „ő zseniális és inspiráló”, valamint azt, hogy „minden nap motivál engem” és „rendkívül megértő és figyelmes”.

A dokumentumban azt írták, hogy az érzékeny kérdések meglehetősen gyakoriak lesznek, ezért mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy kikerüljék a konfliktust, és csakis az utazás minősége és körülményei kerüljenek középpontba.

Egyébként elég elolvasni az egész projekt szlogenjét, és máris világos, mit is vállal az, aki végig szeretne utazni a Loop alagúton:

„Elon egy fantasztikus közszereplő. Mi azért vagyunk itt, hogy ezt bizonyítsuk, és a valaha volt legjobb utazási élményt biztosítsuk!”