Fényképen mutatta be Elon Musk a Super Heavy Booster erőforrását

Illusztráció/SpaceX
not image

Kulcsár Péter

2021. július 31. - 11:46

Minden idők legcombosabb erőforrása szunnyad a SpaceX Starship űrhajójának rakétájában, amellyel hamarosan végrehajthatják az első tesztrepülést.

A Super Heavy Booster rakéta szívébe összesen 29 erőforrást szereltek, amellyel minden idők legnagyobb moduljává vált.

A SpaceX vezérigazgatója, Elon Musk legutóbbi Twitter-bejegyzésében arról írt, mennyire kifinomult rendszerről van szó, hozzátéve, hogy a Super Heavy Boosteren végzett munkálatok nemsokára befejeződhetnek, és készen állhat a rakéta arra, hogy kilőjék a világűrbe.

Egy valóságos mérnöki csodáról van szó, amelyet a világ legprecízebb kezű szerelői építettek meg, nem beszélve arról a bonyolult kábelrengetegről, amellyel biztosítják a tökéletes kapcsolatot a motor és a vezérlőegység között.

A fotón egyébként kivehető 23 munkás is, akik éppen serényen dolgoznak a csővezetékek között, és azt ellenőrzik, minden tökéletesen működik-e, illetve nincsenek-e hibák a gépezeten.

Egyelőre nem tudni, mikor lőhetik ki az univerzumba a Super Heavy Booster prototípusát; korábban arról szóltak a pletykák, hogy ez már júliusban megtörténhet, azonban újabb csúszások történtek, így a legoptimistább forgatókönyv szerint nyár végéig még nem várható a felszállás.