Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Valószínűleg az iPhone 15 is Wi-Fi 6E-vel érkezik majd

TÉMÁK:
#Apple #támogatás
Fotó: Unsplash/Victor Carvalho
Mobil
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Mivel a legújabb Mac-ek és iPad Pro készülékek már rendelkeznek vele, elemzők szerint nagy eséllyel már az iPhone 15 is támogatni fogja.

A MacRumors a Barclays elemzői, Blayne Curtis és Tom O’Malley által a héten megosztott kutatás megállapításai nyomán számolt be arról, hogy az iPhone 15 nagy eséllyel a legújabb Mac-ekhez és iPad Pro-hoz hasonlóan támogatni fogja a Wi-Fi 6E-t.

Soron kívül Két év alatt 27%-kal lett drágább a kötelező biztosítás

Az elemzők arra nem értek ki, hogy a támogatás vajon minden modellben elérhető lesz-e, vagy csak a Pro modellekre korlátozódik. Mint ismert, az Apple eddig pár készülékhez, köztük a legújabb 11 és 12,9 hüvelykes iPad Pro, a 14 és 16 hüvelykes MacBook Pro, valamint a Mac mini modellekhez adta hozzá a Wi-Fi 6E támogatást.

Ezzel szemben az összes iPhone 14 modell továbbra is a szabványos Wi-Fi 6-ra korlátozódik. A Wi-Fi 6 a 2,4 GHz-es és az 5 GHz-es sávban működik, míg a Wi-Fi 6E a 6 GHz-es sávban is, ami gyorsabb vezeték nélküli sebességet és alacsonyabb késleltetést eredményez.

Ezen előnyök kihasználásához a készüléket Wi-Fi 6E routerhez kell csatlakoztatni, a routert pedig olyan márkáknál érdemes keresni, mint a TP-Link, az Asus és a Netgear.

Sokan arra számítottak, hogy a Wi-Fi 6E támogatást már az iPhone 13 és az iPhone 14 modellek is megkapják, ám ez nem valósult meg. Most azonban, hogy az Apple megkezdte a Wi-Fi 6E támogatás bevezetését a legújabb készülékekbe, egyre esélyesebbnek tűnik, hogy elődeivel ellentétben az iPhone 15 végre támogatni fogja a szabványt.

Az Apple várhatóan szeptemberben mutatja be az iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max készülékeket a szokásos módon. A pletykák szerint mind a négy modellt dinamikus szigettel és USB-C porttal látják majd el, míg a Pro modellek várhatóan megkapják az Apple legújabb A17 Bionic chipjét, a titán keretet, a fizikai hangerő- és bekapcsológombokat és még sok más funkciót.