Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
363,07 Ft
Euró
393,64 Ft
Font
467,97 Ft
Bitcoin
64,423 $

Belehúzott az Apple: mutatjuk, milyen újdonságok érkeztek

Az Apple nem viccel: egy váratlan bejelentésben osztották meg, hogy szupergyors processzorokkal, új MacBook Próval és Mac Minivel érkeznek.

...svg content...Fotó: Unsplash/James Lewis
PC
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Apple keddi eseményén bejelentette a várható újdonságokat, melyek központi elemei az M2 sorozat legújabb chipjei. Az első az M2 Pro, mely 40 milliárd tranzisztort tartalmaz, ami az Apple közlése szerint 20 százalékkal meghaladja az M1 Próét.

A 10 vagy 12 magos változatokban elérhető processzorok akár 8 darab teljesítményi maggal is rendelkezhetnek, valamint 4 hatékonysági maggal, ezzel pedig 20 százalékkal gyorsabb az M1 Pro 10 magos CPU-jához képest. Soron kívül Ugrott a gyermekbántalmazó karateedző egyik legértékesebb díja

Ezzel szemben az M2 Max még ennél is magasabbra teszi a lécet, hiszen 67 milliárd tranzisztorral büszkélkedhet, 400 GB/s memória-sávszélességgel; továbbá az is kiderült, hogy a a processzorhoz akár 96 GB egyesített memória is kérhető. Az M2 Max ugyanazt a második generációs, 12 magos CPU-t tartalmazza, mint az M2 Pro, a GPU pedig ehhez kapcsolódva akár 38 magos is lehet.

Jöjjenek az új gépek

Az M2 Pro és M2 Max processzorokkal szerelt MacBook Prók, 14 és 16 hüvelykes változatban is elérhetők, az új processzorokkal pedig az Apple szerint akár hatszor gyorsabban renderelhetnek ki videókat az inteles változatnál, s állítólag akár 22 órás üzemidőre is képesek.

Az újonnan bejelentett laptopokat Wi-Fi 6E támogatással szerelik, ami akár kétszer gyorsabb kapcsolatot is eredményezhet az előző generációhoz képest. Újdonság, hogy a HDMI-kimeneten akár 8K-s képernyőket is lehet csatlakoztatni. A laptopok Liquid Retina XDR képernyővel, 1080p-s webkamerával, hat hangszórós hangrendszerrel és stúdió minőségű mikrofonokkal érkeznek.

A gépeket már meg is lehet rendelni a mai naptól, hivatalosan pedig január 24-től lesznek elérhetők. Ha nagyon sok felesleges pénzed van, jó hírünk van, ugyanis a magyarországi árképzés a következőképpen alakul: a 14 hüvelykes, M2 Próval szerelt MacBook Pro legolcsóbb verziója ugyanis egymillió forint; az M2 Max chipes konfigurációért pedig alsó hangon 1 millió 550 ezer forintot kell kiadni. A 16 hüvelykes változatért 1,25 millió forintot, míg az erősebb chippel szerelt gépért 1 millió 750 ezer forintot kérnek majd.

Párizsi olimpia: 75 ezer katona és rendőr, 44 ezer sorompó és útlezárások tömkelege

Párizs utcáin rekordszámú rendőr és katona járőrözik, miközben a város a 2024-es nyári olimpiai játékok megnyitójára készül.