Clouds
21 Budapest
Dollár
342,57 Ft
Euró
368,79 Ft
Font
430,63 Ft
Bitcoin
25,712 $

Sokan utálják a Coca-Cola rögzített kupakjait, ez volt a cég válasza

Fotó: Unsplash
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Tudják, hogy a rögzített kupak megfelelő használata során a fogyasztóknak évtizedes megszokásokon kell változtatniuk, ami időbe telik.

A Coca-Cola még tavaly decemberben közölte, hogy az EU által adott 2024-es határidővel szemben már 2023 elején bevezetik a műanyag üvegekhez rögzített kupakokat, ám a megvalósítás kevesek tetszését nyerte el, többen is arra panaszkodtak a közösségi médiában, mennyire zavaró mindez.

Soron kívül Még egy ideig nem hagyja el a kórházat Ferenc pápa

A Pénzcentrum most felkereste a céget, ugyanis arra volt kíváncsi, hogy áll a Coca-Cola a kritikákhoz, illetve terveznek-e bármiféle változtatást erre vonatkozóan, vagy van-e esetleg valamilyen javaslatuk az elégedetlen fogyasztóknak.

„Az új, rögzített kupak dizájnját beszállítóinkkal együtt végzett széleskörű kutatást követően úgy alakítottuk ki, hogy a csomagolás minden részét egyben tartsuk. Ezzel könnyebbé tesszük annak begyűjtését és újrahasznosítását, és hozzájárulhatunk annak megelőzéséhez is, hogy a hulladék a természetben végezze, míg a csomagolás a fogyasztóknak kényelmesebb, higiénikusabb élményt nyújt”

– írta a vállalat.

A Coca-Cola azt is elmondta, természetesen hallják a kritikákat, és mivel kiemelten fontos számukra a fogyasztók elégedettsége, ezért a termékeikkel, csomagolásaikkal kapcsolatos véleményeket, visszajelzéseket folyamatosan nyomon követik. Ugyanakkor tudják, hogy a rögzített kupak megfelelő használata során a fogyasztóknak évtizedes megszokásokon kell változtatniuk, ami időbe telik.

Illetve bíznak benne, hogy az új csomagolással idővel minden fogyasztójuk elégedett lesz, hiszen más opció nincs: a vonatkozó európai uniós iparági szabályozás 2024 júliusától nem teszi lehetővé a hagyományos kupakok használatát, ami a többi iparági szereplőre is vonatkozik.