Dollár
383,19 Ft
Euró
392,47 Ft
Font
464,06 Ft
Bitcoin
24,818 $

Ekkora hatással bír a légszennyezettség a COVID-19 halálesetekre

not image

A T-800-as

2020. október 27. - 16:59

Egy nemrég megjelent tanulmány szerint a légszennyezettség világszerte 15%-ban okolható a COVID-19 halálesetekért.

Egy nemrég megjelent tanulmány szerint a légszennyezettség világszerte 15%-ban okolható a COVID-19 halálesetekért.

Soron kívül Eljött a nap, újra jár a 3-as metró a déli szakaszon

A Cardiovascular Research publikációban megjelent tanulmány az első, mely megbecsülte, hogy a koronavírus okozta halálozások milyen arányban mutathatóak ki a világ minden táján érzékelhető légszennyezettségben – írta a thehindu.com

Leegyszerűsítve, megkapjuk azt a körülbelüli számot, ami megmutatja, hogy hány COVID-19 halálesetre van hatással a légszennyezettség, aminek folyamatosan ki vagyunk téve, és tudjuk, hogy a világjárvány elsősorban a légzőszerveket támadja meg, gyengíti le.

A kedden közzétett tanulmány alapján körülbelül 15%-ban hozható összefüggésbe a légszennyezettség azok esetében, akik a COVID-19 következtében haltak meg. Sokan még mindig élhetnének, ha a légszennyezettség nem játszana ekkora szerepet az életünkben. Ezzel a vizsgálattal könnyen kiszűrhető a COVID-19 betegek szívkárosodása

Európában ez a szám 19%, Észak-Amerikában 17, addig Kelet-Ázsiában már 27%-ról beszélhetünk. Ezek azok a százalékos mutatók, melyeknél a légszennyezettség okozta negatív hatás is szerepet játszott a COVID-19-ben elhunytaknál.

A légszennyezettség súlyosbítja a COVID-19 következményeit, így egyes esetekben ez halálhoz is vezethet, mint azt a számok is mutatják. Nem egy országban elkerülhető lenne a magasabb fogyasztás mellőzése, miközben az emberek folyamatos „sérüléseknek” vannak kitéve.

Egyes országoknál is megnézték ezeket a statisztikákat, hogy a légszennyezettség milyen hatásokkal bírt a koronavírusra. Csehországban 29%, Kínában 27%, Németországban 26%, Svájcban 22%, addig Belgiumban 21%-ban járult hozzá a halálesetekhez.

Az Egyesült Királyságban eddig több mint 44 000-en haltak meg a vírusban. A becslések szerint a légszennyezettségnek tulajdonítható haláleset 14% volt, vagyis több mint 6 1000 elhalálozás köthető a szennyezéshez a COVID-19 kombinációjaként.

Hatalmas áttörést jelenthetett be Venezuela a koronavírus elleni harcban

Ez az Egyesült Államokban már több mint 220 000 halálesetet jelent, 18%-os szennyezettséghez köthető halálesettel. Körülbelül 40 000-en haltak meg ennek is a következményeként a COVID-19 betegek közül.