Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
360,38 Ft
Euró
390,79 Ft
Font
464,33 Ft
Bitcoin
65,928 $

Egyetlen hét alatt 7 tömeglövöldözés rázta meg Amerikát

A hétfői, 10 áldozattal járó coloradoi tömeglövöldözés alig egy héttel a nyolc ember életét követelő atlantai támadássorozat után következett be.

...svg content...Fotó: Karolina Grabowska/Pexels
Külföld
Author image

Kornis Vivien

Szerkesztő

A két incidens újabb lendületet adott a fegyvertartás szabályainak reformjára vonatkozó diszkussziónak az Egyesült Állammokban, ahol tragikusan sokan vesztik életüket lőtt sebek következtében. 

Az elmúlt héten összesen 7 tömeglövöldözés történt az országban, ebből három szombaton, foglalta össze a CNN az eseményeket. Soron kívül 78 milliárd forintos fizetési felszólítást küldött az EB Magyarországnak

1. Atlanta, Georgia, március 16. – 8 embert, közülük 6 ázsiai származású nőt gyilkolt meg egy férfi különböző masszázsszalonokban. 

2. Stockton, Kalifornia, március 17. – 5 ember sérült meg egy virrasztás előkészítése közben, amikor egy mozgó járműből tüzet nyitottak rájuk. A hatóság szerint egyikük sincs életveszélyes állapotban. 

3. Greasham, Oregon, március 18. – 4 embert kellett kórházba szállítani egy lövöldözés után a Portlandtől keletre fekvő városban a rendőrség Twitterre feltöltött nyilatkozata szerint.

4. Houston, Texas, március 20. – 5 ember sérült meg egy szórakozóhelyen kitört lövöldözés során a hatóságok szerint. Egyiküket kritikus állapotban, a többi sérültet stabil állapotban szállították kórházba. 

5. Dallas, Texas, március 20. – 7 ember megsérült, egy ember életét vesztette, miután egy ismeretlen személyazonosságú támadó tüzet nyitott a rendőrség tájékoztatása szerint.

6. Philadelphia, Pennsylvania, március 20. – 5 ember megsérült, egy ember életét vesztette egy illegális bulin kitört lövöldözés során. A bulin legalább 150 személy vett részt a philadelphiai rendőrség szerint.

7. Boulder, Colorado, március 22. – 10 ember vesztette életét, miután egy támadó tüzet nyitott egy szupermarketben

Lőfegyverrel elkövetett erőszakról vannak ugyan elérhető hivatalos adatok, azonban arról nem létezik központ adatbázis, hogy hol, kik, mikor, miért követnek el tömeglövöldözéseket és fegyveres támadásokat az Egyesült Államokban. 

A Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC) valamennyire igyekszik nyomon követni a fegyverhasználattal elkövetett erőszakos cselekmények adatait, szerintük 2019-ben közel 40 ezer ember vesztette életét az országban ilyen incidensek következtében. 

Nem az elmúlt egy hétben kezdődtek azonban idén a tömeglövöldözések az Egyesült Államokban. 

Január 9-én Evanstonban, Illinoisban 5 ember vesztette életét egy ámokfutó támadása során. 

Január 24-én Indianapolisban, Indianában 5 ember vesztette életét fegyverlövés következtében. 

Február 2-án az oklahomai Muskogee-ben 5 gyermeket és egy felnőttet ölt meg egy támadó fegyverrel. 

Március 13-án egy segélyelosztásról szóló vita során 4 embert lőtt le egy férfi Indianapolisban, Indianában.

Már bruttó 652 ezer forintra nőtt az átlagkereset Magyarországon

Az emberek keresete is egyre magasabb Magyarországon, májusban például 652 ezer forintra nőtt a bruttó átlagkereset.

Elgázolt egy kerékpárost, majd házfalnak ütközött egy autós Nagyatádon

Súlyos baleset történt Nagyatádon, ahol egy autós elgázolt egy kerékpárost, majd egy házfalnak csapódva állt meg.

78 milliárd forintos fizetési felszólítást küldött az EB Magyarországnak

Magyarországnak végre kell hajtania az EU Bíróságának ítéletét, és 45 napon belül ki kell fizetnie a menekültügyi pénzbírságot – áll a kormánynak címzett friss levélben.