Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,612 $

Újabb részletek a kegyetlen atlantai gyilkosságokról

Atlanta, 2021. március 17. Rendőrök az egyik atlantai masszázsszalonban elkövetett lövöldözés helyszínén 2021. március 16-án. Legalább nyolc embert agyonlőttek Georgia amerikai állam három masszázsszalonjában. Három órával a gyilkosságokat követően a rendőrség őrizetbe vett egy 21 éves férfit, Robert Aaron Longot Atlantától 240 kilométerre délre. MTI/EPA/Erik S. Lesser
not image

Nagy Noel

2021. március 18. - 07:59

Megerősítették a Georgia állami rendőrség részéről, hogy a nyolc halálos áldozat közül már négy főt sikerült beazonosítani az atlantai masszázsszalonokat ért lövöldözéseket követően.

Három különböző helyszínen nyitott tüzet a támadó, először kedd délután, helyi idő szerint 17 óra magasságában a ’Young’s Asian Massage” nevű helyen. Az első lövöldözésben ketten a helyszínen, ketten pedig a kórházba szállítást követően vesztették életüket, egy ember pedig megsérült. Az elhunytak között két ázsiai nő, egy fehér nő és egy fehér férfi volt, míg egy latino ember sebesült meg.

Soron kívül Fotókon Orbán Viktor adventi vásárlása

Egy órával később a rendőröket egy rablás miatt értesítették, amely az Atlanta északkeleti részén található Gold Spát érte. A rendőrség később közleményben erősítette meg, hogy a helyszínen három elhunyt nőt találtak, akiket lelőttek. Miközben a spában vizsgálódtak, az utca túlsó oldalára riasztották őket, ahol pedig egy újabb női holttestre bukkantak.

Nem sokkal azt követően, hogy a nyomozók nyilvánosságra hozták az esetről készült biztonsági kamerás felvételeket, sikerült beazonosítani az elkövetőt, aki a georgiai Woodstock körzetében élt. A fegyverest, Robert Aaron Longot végül Crisp megyében tartóztatták le, több mint 100 kilométerre délre Atlantától.

A dél-koreai hatóságok beszámolója szerint nagyon úgy tűnik, hogy a további négy elhunyt nő mindegyike dél-koreai felmenőkkel rendelkezik – adta hírül a BBC. A hatóságok egyelőre nem tudták megerősíteni, hogy rasszista motivációjú támadásról van szó, elmondásuk szerint még túl korai az eset körülményeiből ezt leszűrni.

Az online felháborodás ennek ellenére nem maradt el, nagyon sokan abban látják ennek a bűncselekménynek is az eredetét, hogy az elmúlt idők során, különösen a koronavírus-járvány miatt rendkívül megemelkedett az ázsiaiakat ért diszkrimináció és gyűlöletbűncselekmény aránya.

Frank Reynolds, Cherokee megye sheriffje egyelőre csak annyit információt adott az elkövetőről, hogy hazafinak vallotta magát, és állítása szerint „szexfüggő” volt. A nyolc halálos áldozatot szedő támadásban összesen nyolc ázsiai származású ember vesztette életét, mely erősen felveti a gyanút a rasszista motivációra.

A nyomozók elmondása szerint Robert Aaron Long beismerte, hogy ő követte el a mészárlást, ám azt tagadta, hogy rasszista alapú lett volna a támadás. Jay Baker rendőrkapitány elmondása szerint a férfi egy 9mm-es pisztollyal követte el a bűncselekményt, és érdekes információt osztott meg a támadás motivációjáról:

„A férfinak úgy tűnik van valami problémája, amelyet saját maga szexfüggőségnek nevez, és ezek a helyszínek [a masszázsszalonok] számára egyfajta kísértésként szolgáltak, amelyeket meg akart semmisíteni”

Néhány masszázsszalon esetében felmerült már, hogy titokban prostituáltakat is igénybe lehet venni szolgáltatásképp, ám mint a hatóságok is megerősítették, nincs arra utaló jel, hogy a megtámadott helyszíneken is ez lett volna a helyzet.

A rendőrség folyamatosan azt hangoztatja azóta is, hogy még túl korai a bűncselekmény motívumát meghatározni, még nem tart ott a nyomozás. A CBS értesülései szerint az elkövető mindössze annyit mondott a nyomozóknak, hogy imádja „Istent és a fegyvereket”.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.